HRVATSKI PREDSJEDNIK Milanović poručio vladajućima da ne pozivaju Dinamo i Hajduk na dijalog jer su oni udruge građana: “Nećeš se zamjeriti nikome. Izbore u Splitu ćete ionako izgubiti jer oni ne glasaju za ‘papke”

HRVATSKI PREDSJEDNIK Milanović poručio vladajućima da ne pozivaju Dinamo i Hajduk na dijalog jer su oni udruge građana: “Nećeš se zamjeriti nikome. Izbore u Splitu ćete ionako izgubiti jer oni ne glasaju za ‘papke”

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović komentirao je divljanje huligana te se osvrnuo na subotnji napad pripadnika Torcide na policajce na autocesti A1, istaknuvši kako je policija trebala biti pripremljenija, te poručio Plenkoviću i Vladi da ne pozivaju Dinamo i Hajduk na dijalog jer su oni udruge građana, dok je vlast ta koja provodi red zakonima za što ima podršku građana.

„Prvo, stadioni moraju biti mjesto zabave, užitka i mira. Tu se igra po pravilima koje odredi politika, Vlada. Nije policija u Engleskoj uvela reda, nego Margaret Thatcher i njezin kabinet. To je previše za policiju, dati joj tu vrstu tereta. Kad se to dogodi, kad se ova Vlada na to odluči, kad popiju tabletu za hrabrost, onda će se prema tome i Torcida i Bad Blue Boysi, Armada i ostali odnositi drukčije, sa strahopoštovanjem. Stadion i općenito događaji oko stadiona nisu mjesto orgijanja, divljanja i razbijanja. Drugo, policija je trebala biti pripremljenija na ovo. Meni je nevjerojatno kako su došli u situaciju da policajac puca vatrenim oružjem. Postoji cijeli asortiman sredstava kojima se suzbijaju takva ponašanja, od kojih nitko neće poginuti. Pucati revolverom na ljude, bez obzira koliko bili ti ljudi odgovorni i krivi i tko je to planirao, to je nezamislivo.

Vladajućima je poručio da ne pozivaju Dinamo i Hajduk na dijalog jer su oni udruge građana, dok je vlast ta koja provodi red zakonima za što ima podršku građana. “Nećeš se zamjeriti nikome. Izbore u Splitu ćete ionako izgubiti jer oni ne glasaju za ‘papke'”.

Ranjena su dva čovjeka, mogli su biti mrtvi na licu mjestu. To je problem vodstva“, rekao je predsjednik Milanović i pozvao vladu da odradi svoj posao jer, kako je kazao, „nemojte pozivati na dijalog Dinamo i Hajduk, oni su udruge građana, a vi ste ti koji provodite red, zakon i imate podršku građana za to“.

Milanović kaže kako će vidjeti hoće li ići na finale Hrvatskog nogometnog kupa. “Vidjet ću, u ovoj klimi što da radim tamo ako neće biti normalna atmosfera”, rekao je. Dodao e kako su ga zvali iz Dinama na proslavu šampionske titule ali nije mogao doći.

Foto: Screenshot/ Izvor/ Ured predsjednika RH

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI