Hrvatski policajci i policajke na 27. Brajnikov memorijalu osvojili vrhunske rezultate za Hrvatsku, za svoju službu i za svog voditelja, nedavno preminulog, Zorana Mamuzića

Hrvatski policajci i policajke na 27. Brajnikov memorijalu osvojili vrhunske rezultate za Hrvatsku, za svoju službu i za svog voditelja, nedavno preminulog, Zorana Mamuzića

Proteklog vikenda, 11. i 12. lipnja, timovi hrvatske policije, na poziv slovenskih kolega, sudjelovali su na 27. Brajnikovom memorijalu u Sloveniji, na području Nacionalnog parka Triglav te su Hrvatski policajci i policajke dali sve od sebe te pritom ostvarili vrhunske rezultate, koje su posvetili svojoj službi te svom voditelju, nedavno preminulom, Zoranu Mamuziću, izvjestilo je Ravnateljstvo policije RH.

Uz 20 timova slovenske policije, vojske i gorske službe spašavanja hrvatsku policiju predstavljala su dva tima, jedan muški, u sastavu Luke Špehara iz IJP PU krapinsko-zagorske, Petra Volarevića iz IJP PU dubrovačke, Petra Conjara iz IJP PU varaždinske i Marka Jelkića iz SJP Osijek te jedan mješoviti u sastavu Nives Šimić iz VI. PP Zagreb, Damira Holjevca iz IJP PU brodsko-posavske, Stjepka Gujčića iz SJP Osijek i Nikoline Kuvačić iz Sektora kriminalističke policije PU istarske.

U ukupnom poretku, kao i u poretku muških timova, prvo spomenuti tim završio je natjecanje na petom mjestu s vremenom od 9,46 sati, dok je mješoviti tim ukupno došao 21., a u poretku mješovitih timova peti, s ostvarenim vremenom od 13,03 sati. Od postolja su timove dijelile minute, koje su slovenski natjecatelji sebi osigurali samim bivanjem na svom terenu.

Natjecanje je započelo je 11. lipnja plivanjem u Bledskom jezeru i nastavilo se bicikliranjem i planinarenjem po okolnim planinama uz popriličan teret na leđima, a prvi natjecateljski dan okončan je streljaštvom. U toj posljednjoj disciplini, tim PU Koper posudio je hrvatskim timovima malokalibarsku pušku, precizniju i bolju od onih kojima su oni raspolagali te su po završetku natjecanja, temeljem prijedloga voditelja timova, isti osvojili pehar za fer play.

Nakon noći prespavane u šatorima na području vojarne na Pokljuki, na hladnoći i kiši, već u 7 sati ujutro krenulo se u nove kilometre planinarenja pa brdskog bicikliranja, a potom je uslijedilo veslanje po Bohinjskom jezeru, koje je hrvatski muški tim najbolje odradio, pa ponovno bicikliranje, zatim trčanje, premošćivanje Save i za kraj vježba spretnosti. Tijekom spomenutih etapa provedena su zahtjevna testiranja znanja iz prve pomoći i općeg znanja gdje se svaka greška kažnjavala dodatnim minutama.

Kako bi se odvažili na ovakav tip natjecanja potrebna su znanja i vještine, a jednom kada krenete odustajanje nije opcija, ide se do kraja i do zadnjih atoma snage. Naše su policajke i policajci dali sve od sebe, borili su se protiv visina koje ne susreću jako često. Okruženi predivnim krajolicima u čestim su trenucima uspjeli nadmašiti i vlastite granice izdržljivosti. Uz svo neiskustvo, a upravo je iskustvo ono što je od presudne važnosti na ovakvim događanjima, ipak su odradili vrhunski posao i otvorili širom vrata za bolje rezultate naredne godine.

Ovaj hod uma, volje i moći, kako ga slovenski kolege nazivaju, naše su policajke i policajci iskusili do same srži. Mitja Brajnik, idejni začetnik cijele ove priče, opisao je natjecanje krilaticom “Trpi i uživaj“ pa su tako i oni otrpjeli svoje te pritom, koliko god to paradoksalno bilo, uživali u nestvarnim ljepotama prirode i u svom uspjehu kad su dostigli cilj – to su učinili za Hrvatsku, za svoju službu i za svog voditelja, nedavno preminulog, Zorana Mamuzića, ističe se u priopćenju.

Foto: MUP RH

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI