Hrvatski vojnik Vidmar najbolji „Anđeo čuvar“ mjeseca rujna u Afganistanu

Hrvatski vojnik Vidmar najbolji „Anđeo čuvar“ mjeseca rujna u Afganistanu

Pripadnik 11. hrvatskog kontingenta u NATO misiji potpore miru “Odlučna potpora” u Afganistanu, vojnik Danko Vidmar proglašen je najboljim “Anđelom čuvarom” u sklopu multinacionalne satnije za zaštitu snaga (Multinational Force Protection Group Task Force – MN FP COY) za mjesec rujan 2019. godine, priopćio je MORH.

Vojnik Danko Vidmar se kao pripadnik B voda međunarodne satnije za zaštitu snaga istaknuo svojim radom i samoinicijativom.

Pozitivan i motiviran vojnik, uvijek dragovoljac i uvijek prvi u izvršavanju zadaća. Ono što sve pripadnike Voda krasi je zajedništvo u provedbi svih zadaća te cijenjenost i poštovanje od strane svih ostalih pripadnika 11. HRVCON-a zbog angažmana i doprinosa Voda za zaštitu snaga, bez kojih nema uspješne provedbe savjetovanja afganistanskih snaga ni sigurnosti za sve ostale pripadnike u kampovima Zapovjedništva za obuku, savjetovanje i pomoć – Sjever (Train Advise and Assist Command – North – TAAC-N).

Na svečanosti proglašenja “Guardian Angel of the month September” održanog 25. listopada 2019. pripadnici Voda za zaštitu snaga 11. HRVCON-a istaknuti su kao profesionalci koji zadaće odrađuju profesionalno i odgovorno.

Vod za zaštitu snaga koji se nalazi u sklopu TAAC-N-a najbrojnija je postrojba 11. HRVCON-a u NATO misiji”Odlučna potpora”.

Temeljna zadaća hrvatskih “Anđela čuvara” (Guardian Angel) je zaštita svih savjetnika 11. HRVCON-a te ostalih međunarodnih savjetnika u okviru odgovornosti TAAC-N-a što je jedna od najzahtjevnijih dužnosti u području misije u Afganistanu.

Pored zaštite snaga ova postrojba vrši i druge zadaće poput patroliranja izvan kampa Marmal te zadaće osiguranja kampova.

Svakodnevni odlazak na zadaću po složenim vremenskim uvjetima kakvi su u Afganistanu te korištenje cjelokupne zaštitne opreme iziskuje izuzetnu tjelesnu spremnost i obučenost naših pripadnika.

Za svaku zadaću koju provode moraju proći cjelokupni postupak pripreme u kojoj se pomno razrađuje svaki detalj i simuliraju sve moguće situacije.

Tijekom dosadašnjeg obnašanja dužnosti, profesionalnošću i posvećenosti zadaćama pripadnici Voda za zaštitu snaga 11. HRVCON-a usmeno su pohvaljeni od strane ključnog osoblja TAAC-N-a na čelu sa zapovjednikom B voda međunarodne satnije za zaštitu snaga (B platoon Multinational Force Protection Group Task Force – MN FP COY).

Foto: MORH/ 11. HRVCON

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI