MORH – Hrvatski vojnici spasili mještanina Letovanića od utapanja

MORH – Hrvatski vojnici spasili mještanina Letovanića od utapanja

Prilikom izviđanja terena u selu Stari Brod kod Letovanića, pripadnici bojne “Tigrovi”, Hrvatske vojske u srijedu su spasili od utapanja vozača traktora, koji je zbog velike količine vode na tom području izgubio nadzor nad vozilom i potonuo, priopćilo je Ministarstvo obrane (MORH).

Zapovjednik 3. mehanizirane satnije bojne Tigrovi Tihomir Kastmiler koji zapovijeda Protupoplavnim namjenski organiziranim snagama u Letovaniću istaknuo je: “Imali smo pravovremenu reakciju, skupnik Agim Herjavec i vojnici Marin Matijak i Marko Marenjak odmah su uskočili u pomoć vozaču i spasili ga od utapanja. Hrvatska vojska uvijek je spremna pomoći svom narodu, a ovdje u Letovaniću radimo na izradi zečjih nasipa te punjenju vreća s pijeskom i pružanju potpore civilnom stanovništvu u suradnji sa Državnom upravom za zaštitu i spašavanje”.

U poplavom ugroženom području u pomoći lokalnom stanovništvu u Letovaniću trenutno je angažirano 73 pripadnika Hrvatske vojske.

Mještani Letovanića i sela Brod zahvalni su pripadnicima Hrvatske vojske na pomoći u obrani od poplava.

Tako je mještanka iz sela Stari Brod Barica Bešenić zahvalila Hrvatskoj vojsci riječima: “2014. godine voda nam prodrla u kuću, a ovaj put vojska nam je puno pomogla, dovezli su dva kamiona vreća s pijeskom i napravili zečje nasipe da voda ne bi prodrla u kuću”, priopćeno je iz MORH-a.

Autor/H/B.B./Foto/MORH

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI