Hrvatski ministri se cijepili i poslali poruku povjerenja u znanost i medicinu

Hrvatski ministri se cijepili i poslali poruku povjerenja u znanost i medicinu

Desetero hrvatskih ministara u četvrtak se uoči sjednice Vlade RH, javno cijepilo protiv koronavirusa te su poslali poruku povjerenja u znanost i medicinu, i pozvali građane da se također cijepe.

Protiv koronavirusa cijepili su se ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, financija Zdravko Marić, obrane Mario Banožić, rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović, ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, ministar gospodarstva Tomislav Ćorić, graditeljstva i prostornog uređenja Darko Horvat, vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman, ministrica poljoprivrede Marija Vučković te ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs.

Cijpili su se svi ministri u hrvatskoj Vladi koji do sada nisu nisu preboljeli koronavirus i stekli prirodni imunitet.

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek nakon cijepljenja je izrazila zadovoljstvo što su na takav način javnosti poslali poruku povjerenja u znanost i medicinu, kao i  vjeru da s dolaskom cjepiva vide izlazak iz ove pandemije.

“Drago nam je da se sada otvorila mogućnost, kako dolaze sve veće doze, a odobreno je i novo cjepivo, da će se sve više građana moći cijepiti”, rekla je.

Građane je na cijepljenje pozvao i ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić.

U medijskoj kampanji cijepit će se javne i poznate osobe 

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak, koji je nazočio cijepljenju, rekao je da će se u sklopu medijske kampanje koja je već počela, cijepiti javne i poznate osobe koje će time građanima poručiti da je važno da se cijepe.

“Nadamo se da ćemo time preokrenuti onaj dio pučanstva koji se dvoumi da li bi se cijepio ili ne bi”, poručio je.

Smatra kako više od 50 posto građana u zemlji ima čvrsto uvjerenje da će se cijepiti, a njih oko 25 posto se dvoume. I za njih je jako važno da šaljemo ovakve poruke, naglasio je ravnatelj HZJZ-a Capak.

Dodao je kako je pogledao jedan članak prije dva dana koji kaže da je Hrvatska 10. u svijetu po učinkovitosti cijepljenja od momenta registracije cjepiva do tog dana. “Mislim da je to dobar rezultat i da ćemo uspjeti”, rekao je Capak.

Danas se protiv koronavirusa cijepio i predsjednik Republike Zoran Milanović, a u utorak su cjepivo primili i članovi Nacionalnog stožera civilne zaštite koji do sada nisu stekli prirodni imunitet. (Hina)

Foto: Izvor/ Facebook HDZ

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI