Hrvatski eurozastupnik Sokol: Stop lažnim optužbama protiv Hrvatske, pravilno štitimo EU granicu od ilegalnih migracija

Hrvatski eurozastupnik Sokol: Stop lažnim optužbama protiv Hrvatske, pravilno štitimo EU granicu od ilegalnih migracija

Hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu Tomislav Sokol na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta na kojoj se raspravljalo o položaju migranata u Bosni i Hercegovini, posebno u Bihaću, rekao je da optužbe, laži i fake newsa temeljenih na neprovjerenim izvješćima raznih udruga koja nisu nadležna tijela te nemaju legitimitet, a žele lažno ukazati na kršenje europskog i međunarodnog prava od strane Republike Hrvatske u vidu nasilnog protjerivanja i onemogućavanja pristupa migrantima sustavu međunarodne zaštite neće proći.

Nikakvih dokaza nema da Hrvatska krši europsko pravo i međunarodnopravne standarde!”, istaknuo je zastupnik Sokol više puta tijekom plenarne sjednice.

Ponovio je da Hrvatska ne protjeruje nikoga nasilno i ne brani nikome pristup sustavu međunarodne zaštite. Hrvatska ne krši, već štiti europsko pravo.

Hrvatska je upravo ta koja ispunjava svoje obveze, a to je dio procesa ulaska u Schengen za koje Hrvatska dobila zeleno svjetlo od Europske komisije za ispunjavanje tehničkih uvjeta. Upravo hrvatska štiti vanjsku granicu EU od ilegalnih migracija”, istaknuo je Sokol.

Sokol je zaključio kako Hrvatska poštuje ljudska prava migranata, njeguje humanitaran pristup unatoč svim izazovima, ali i brani pravila na kojima se temelji ova naša zajednica.

Humanitarni pristup da, zaštita ljudskih prava da, ali isto tako: stop nelegalnim migracijama. Štitimo EU granicu, štitimo EU pravo!”, rekao je hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu Tomislav Sokol, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću EPP-a.

Foto: web/ Tomislav Sokol.eu

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI