Hrvatski Davis Cup reprezentativac Ivan Dodig na Brdu ukazanja u Međugorju zahvalio Gospi i Bogu za veliki uspjeh svog petog Grand Slam trofeja u karijeri

Hrvatski Davis Cup reprezentativac Ivan Dodig na Brdu ukazanja u Međugorju zahvalio Gospi i Bogu za veliki uspjeh svog petog Grand Slam trofeja u karijeri

Hrvatski Davis Cup reprezentativac Ivan Dodig na Australian Openu stigao je do svog petog Grand Slam trofeja u karijeri te postao najuspješnijim hrvatskim tenisačem na Grand Slam turnirima u seniorskoj konkurenciji, a nakon teniskog turnira došao je u Međugorje na Brdo ukazanja zahvaliti Gospi i Bogu za veliki uspjeh.

Trijumfom u paru sa Slovakom Filipom Polašekom na Australian Openu, 36-godišnji Davis Cup reprezentativac stigao je do svog petog Grand Slam trofeja u karijeri te postao najuspješnijim hrvatskim tenisačem na Grand Slam turnirima u seniorskoj konkurenciji.

Nakon što je tog nedjeljnog jutra sudac objavio: ”Gem, set, meč Dodig and Polasek”, Ivan Dodig kleknuo je, prekrižio se, a ruke i pogled digao prema nebu. Zahvalio je tako za još jedan, peti, Grand Slam naslov. Uzeo je pehar za najbolje na Australian Openu i krenuo kući u Međugorje. I već prvo jutro u Međugorju, iako je stigao kasno, s dvojicom braće Mladenom i Željkom te sinom i nećakom otišao je na Brdo ukazanja u Međugorju. Izmolili su zahvalu kod Gospina kipa.

”Došao sam zahvaliti Gospi i Bogu za ovaj veliki uspjeh”, kazao je Dodig kojemu vjera i Međugorje puno znače.

”To mi daje ogromnu svakodnevnu snagu. Za sve što sam do sada postigao u životu zahvaljujem Bogu, jer bez vjere ne bi bilo ništa od ovoga svega…”, kazao je Dodig, zahvalivši svima na podršci, a nakon što smo ga ostavili, klečeći je nastavio svoju molitvu pred kipom Kraljice Mira, koju je posjetio odmah po dolasku u Međugorje poslije gotovo 40 sati provedenih u automobilima, zrakoplovima, zračnim lukama…

U nedjeljnom finalu parova na Australian Openu Dodig i Polasek pobijedili su branitelje naslova Rajeeva Rama i Joea Salisburyja sa 6:3 6:4 za 88 minuta igre.

”Veliki rezultat za mene osobno, mislim i općenito za hrvatski sport i za tenis. Ovo su veliki rezultati, osvajati Grand Slamove. Nevjerojatna stvar. Baš u razgovoru sa svojim partnerom sam saznao da je on u Slovačkoj prvi muški igrač koji je osvojio Grand Slam u povijesti u njihovoj državi, općenito možda drugi Grand Slam za Slovačku. Nismo ni svjesni koliko su ovo veliki rezultati i koliko smo jaki u tenisu”, kazao je Dodig u splitskoj zračnoj luci.

Nakon što se popeo na vrh svijeta, Ivan Dodig u molitvi se popeo i na Brdo ukazanja


Autor/ Totalno.hr/ Izvor/ portal Radio Mir Međugorje

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI