Hrvatski Amerikanci podržavaju Donalda Trumpa – Vjera, nada i integritet važni su Hrvatima

Hrvatski Amerikanci podržavaju Donalda Trumpa – Vjera, nada i integritet važni su Hrvatima

Sutra će svijet saznati tko će naredne četiri godine voditi po mnogima još uvijek prvu svjetsku silu SAD. Došao je i taj dan obračuna kad ćemo saznati da li će Amerikanci dati Donaldu Trumpu da ih vodi još četiri godine ili će u Bijelu kuću useliti Joe Biden.

Prognoze govore da je Trump koji svakodnevno okuplja tisuće i tisuće građana, bliži pobjedi. No, podsjetimo da će pobjednik biti onaj koji sakupi 270 elektorskih glasova a sve se svodi na manje od deset saveznih država. Isto tako je važno napomenuti kako je već preko 92 milijuna građana dalo svoje glasove i to poštom ili čekajući u dugim redovima.

To govori da će izlaznost biti jako velika i da nikome nije svejedno tko će zasjesti na čelo najjače svjetske sile SAD-a. Mnoge prognoze govore kako će Trump nastaviti kontinuitet predsjednikovanja, a kažu da i gospodarstvo Amerike raste kao i njegova popularnost. Ali nikako se ne bi smjelo u ovom trenutku podcijeniti Bidena koji ozbiljno kuca na vrata Bijele kuće.

Kod nas čini se da skoro svi mediji pa čak i oni državni od samoga početka više simpatiziraju Bidena, a koliko je to dobro, ukoliko Trump pobijedi, vrlo je upitno. Naime, Trump ne simpatizira baš Europu, ponajprije zbog njene suradnje s Kinom koju Trump ne može vidjeti očima koja je svijetu zaprijetila smrtonosnom pandemijom. Možda je i podatak da je iz Njemačke povukao 12 tisuća američkih vojnika, govori o tome kako nema povjerenje u Europu.

U Hrvatskoj velik dio domoljuba, katolika svrstao se uz Trumpa, pa tako i Hrvati u SAD-u. Američki predsjednik Trump možda je malo kontroverznog stila, ali dobar je za Ameriku i cijeli Svijet.

Bilo kako bilo, još malo i doznat ćemo najvažniju vijest poslije one o cjepivu protiv korone. Doznat ćemo u kojem će pravcu Amerika povući svijet a sve to ovisi o tome tko će biti za volanom: Trump ili Biden.

Autor/ Totalno.hr/ Foto: The White House

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI