Kadeti Hrvatske vojske na konferenciji razmjene kadeta u SAD-u

Kadeti Hrvatske vojske na konferenciji razmjene kadeta u SAD-u

Pripadnici Kadetske bojne “Predrag Matanović” Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman”  – Tihana Lajtman i Mateo Martinović, od 30. listopada do 4. studenog sudjelovali su na konferenciji razmjene kadeta kroz program akademske mobilnosti za partnerske zemlje SCUSA 71, na vojnoj akademiji West Pointu u SAD-u.

Konferenciji su nazočili studenti američkih sveučilišta Harvard University, Stanford University, Massachusetts Institute of Technology (MIT), Brown University, kao i kadeti s West Pointa te pripadnici drugih vojnih akademija, navodi se u srijedu u priopćenju Minstarstva obrane (MORH).

Glavna tema konferencije bila je unaprjeđenje nacionalnih interesa: Presjecište domaće politike i američke vanjske politike (Advancing the National Interest: The Intersection of Domestic Politics and American Foreign Policy). Svim članova konferencije bila je dodijeljena jedna od petnaest tema koje su obrađivali na okruglim stolovima u domeni glavne teme.

Tako je kadetkinja nadnarednica Tihana Lajtman sudjelovala za okruglim stolom pod nazivom “Europa2 gdje su raspravljali o poboljšanju odnosa između SAD-a i Europe kroz NATO, dok je kadet nadnarednik Mateo Martinović sudjelovao za okruglim stolom pod nazivom “Sigurnost u kibernetičkom prostoru”  gdje su se predlagale regulacije i norme za međunarodni kibernetički prostor i kibernetički prostor SAD-a.

Konferencija je nastavak uspješne suradnje s budućim časnicima drugih država, kao i suradnje civilnih i vojnih učilišta i sveučilišta. (Hina)

Foto: HVU/Kadetska bojna

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI