Hrvatske karatistice osvojile brončano odličje na Europskom karate prvenstvu u Poreču: “Borile su se kao lavice”

Hrvatske karatistice osvojile brončano odličje na Europskom karate prvenstvu u Poreču: “Borile su se kao lavice”

Na Europskom prvenstvu u Poreču Hrvatska je osvojila ukupno četiri odličja. Sjajan nastup ostvarila je hrvatska ženska reprezentacija u borbama pretposljednjeg dana EP u karateu u Poreču.

„Ovo mi je definitivno jedna posebna i neopisivo draga medalja. Prvo, zato što su to jedne mlade cure koje su tek ušle u seniorske vode. Borile su se kao lavice – mi sve četiri smo jedna dobra ekipa – pokazale smo to na tatamiju. Jako sam zadovoljna, sretna i ponosna – na sebe i na sve cure jer smo to izvukle.“ – rekla je kapetanica ženske reprezentacije, Ana Lendard.

„Mi imamo 18, 19 i 21 godinu i tu je iskusna Ana. Francuskinje hodaju po premier ligama već godinama, tako da ne znam što bih rekla – čudo.“ – dodala je Lucija Lesjak.

U poslijepodnevnoj borbi za brončano odličje u pojedinačnim borbama kategorije do 67 kg, naš reprezentativac Boran Berak je izgubio od austrijskog predstavnika Stefana Pokornya s rezultatom 3:2.

– Nije bilo dovoljno za medalju i ništa, vraćam se u svoju bazu i nastavit ću dalje s razvojem. Preda mnom je još uvijek dug put. Žalit ću za ovim posljednjim mečom, imao sam neke prilike koje nisam iskoristio. Ovo je tek jedna stanica na putu, a ispred mene su još velike stvari, tako da sam siguran da će vrlo brzo ne samo brončane, nego i druge medalje doći – rekao je Berak.

Podsjetimo, veliki uspjeh u prvoj polovini pretposljednjeg natjecateljskog dana ranije je ostvario Enes Garibović, koji je u kategoriji do 75 kilograma slavio nad Nizozemcem Timothyjem Petersenom s rezultatom 3-1, tako osvojivši prvo odličje za Hrvatsku na prvenstvu Starog kontinenta u Poreču.

„Ponosan sam i sretan zbog ovog uspjeha i ove brončane medalje. Za mene je to zlatnog sjaja. Sretan sam da je to medalja za sve nas – za Hrvatski karate savez, za hrvatsku karate reprezentaciju, za moj matični karate klub Varaždin, za grad Varaždin, za mog tatu-trenera, kondicijskog trenera i za sve nas. Nadam se da je ovo dodatan vjetar u leđa za buduće mečeve i buduća prvenstva.“

Naš olimpijac Ivan Kvesić poražen je pak od strane slovačkog predstavnika Adija Gyurika u borbi za brončano odličje s rezultatom 3:1.

Bronca i u para-karateu

Na subotnjim nastupima u para-karateu Danijela Topić osvojila je brončano odličje u katama karatista s intelektualnim poteškoćama. U istoj disciplini Roko Boduljak i Toma Matijević bili su peti, a Miroslav Rakić nije se plasirao u finale.

Autor/ Totalno/ Izvor/ Hina/ Foto: Hrvatski karate savez – Croatian Karate Union

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI