HRVATSKI “PINK PANTHER”! OLIMPIJSKE IGRE Gimnastičar Tin Srbić osvojio srebro: Ovo je milijun puta više negoli sam sanjao

HRVATSKI “PINK PANTHER”! OLIMPIJSKE IGRE Gimnastičar Tin Srbić osvojio srebro: Ovo je milijun puta više negoli sam sanjao

Hrvatski gimnastičar Tin Srbić osvojio je srebrnu medalju u finalu preče na olimpijskim igrama u Tokiju osvojivši osmo odličje za Hrvatsku te je kazao da je ovo srebro milijun puta više negoli je sanjao .

Bila je to ujedno i osma hrvatska medalja na OI u Tokiju, pri čemu treće srebro nakon tri zlata i dvije bronce.


Rizik se isplatio i sjajnim nastupom stigao je do srebra

Srbić je u kvalifikacijama sa sjajnom vježbom, sa startom 6.2 i na kraju ocjenom 14.633 u finale ušao kao trećeplasirani. Međutim, za finale je pripremao svoju najjaču vježbu sa startom 6.5 najavivši kako ide na sve ili ništa. Rizik se isplatio i sjajnim nastupom stigao je do srebra.

“Ovu vježbu sam planirao baš za finale. Htio sam je isprobavat na Svjetskom prvenstvu u Stuttgartu, pa i još ranije, no svaki puta se dogodila neka ozljeda. Nema žala za zlatom, ne treba biti pohlepan, ovo je milijun puta više negoli sam sanjao da ću ostvariti na Olimpijskim igrama”, rekao je olimpijski osvajač.

Hrvatskom gimnastičaru Tinu Srbiću na srebrnoj medalji u finalu preče na Olimpijskim igrama u Tokiju čestitali su predsjednik RH Zoran Milanović, premijer Andrej Plenković i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac te predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković.


Foto: Izvor/ Twitter/ Hrvatski olimpijski odbor/ Hina/ Damir Senčar

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI