HRVATSKA ZGROŽENA Kriminalističko istraživanje nad nasilnicima iz Kaštela – Pretučeni mladić: “Ok sam sad. Bio sam danas na razgovoru u policiji. Malo sam bolje. Prošao sam torturu”

HRVATSKA ZGROŽENA Kriminalističko istraživanje nad nasilnicima iz Kaštela – Pretučeni mladić: “Ok sam sad. Bio sam danas na razgovoru u policiji. Malo sam bolje. Prošao sam torturu”

U Policijskoj postaji Kaštela još uvijek traje kriminalističko istraživanje nad u nedjelju popodne uhićenom dvojicom nasilnika koji su se fizički iživljavali nad mladićem s posebnim potrebama, a sve je objavljeno na društvenim mrežama i u medijima. Nakon objave snimke napada, oglasili su se napadnuti mladić i njegov otac koji su ispričali zašto su mladići od njega tražili novac.

– Ok sam sad. Bio sam danas na razgovoru u policiji. Malo sam bolje, kazao je Slobodnoj Dalmaciji na početku razgovora žrtva kaštelanskih nasilnika čije je brutalno i neljudsko ponašanje zgrozilo čitavu Hrvatsku.

Što se zapravo događalo i zašto je krenulo reketarenje?

Trebao sam na Veliku Gospu ići s njima u Sinj i ja nisam imao novce, nisam ih nikako uspio nabaviti. Oni su mi kazali da nema potrebe, da će me oni častiti. I na tome je ostalo. Častili su me i poslije toga ništa. Nisu spominjali nikakve novce, kaže žrtva nasilnika.

Prije nekoliko dana prvi put su spomenuli dug od dvije tisuće kuna i onda se jučer dogodilo to što se dogodilo, rekao je napadnuti mladić.

Kaže da je prošao pravu torturu, ali sada kada je sve na policiji nekako mu je lakše. Otac pretučenog mladića kaže da je njegov sin ipak malo prestrašen i uznemiren ali nada se da će sve doći na svoje. “Nije on lud, kako neki kažu, samo je malo drugačiji”, ističe njegov otac.

U obiteljski dom mladić se inače vratio u studenom prošle godine, prije toga bio je štićenik Doma ‘Miljenko i Dobrila’ u Kaštelima.

Iz splitske policije, su izvijestili da su uhitili dvojicu muškaraca koje dovode u vezu sa brutalnim premlaćivanjem i fizičkim zlostavljanjem u Kaštelima. Kriminalističko istraživanje u večernjim satima još uvijek traje. Iz policije su demantirali i glasine kako je jedan od roditelja napadača zaposlenik MUP-a. Neslužbeno se doznaje kako su dvojica privedenih policiji poznata od prije ali i da surađuju s inspektorima koji rade na slučaju. Nemile scene fizičkog maltretiranja najvjerojatnije su se dogodile u subotu ispred crkve u Kaštelima kada su četvorica mladića okružila momka s posebnim potrebama tražeći od njega dvije tisuće kuna za uzvrat što su mu prethodno navodno dali 20 kuna. Na videosnimci se vidi kako ga dva mladića nogama i rukama u nekoliko navrata tuku i prijete. Treći mladić na snimci promatra, a četvrta osoba sve snima.

Nasilnici koji se iživljavaju nad nesretnim mladićem su B.K. i M.P.. Prvi je kick boksač koji koristi znanje stečeno u sportu i mladiću prvo zadaje jaki udarac koljenom, a zatim i nogom u glavu od kojega pada na pod. Mladiću na kraju videa prijete i uvjetuju mu da im treba novac donijeti u roku od dva dana. Dvojica od četvorice, a riječ je o nasilnicima koji batinali momka, uhićeni su i privedeni u postaju ubrzo nakon objavljivanja snimke. Odmah nakon objave uznemirujuće snimke iz kaštelanskog boksačkog kluba su objavili da su po saznanju događaja svog člana, a radi se o B.K., izbacili iz kluba. Na nasilje u Kaštelima reagirao je i tamošnji gradonačelnik Denis Ivanović koji je osudio napad, baš kao i Miro Bulj, te brojni Kaštelani koji su se već angažirali u pomoći mladiću s posebnim potrebama koji u tom maltretiranju srećom nije zadobio teže ozljede. Dok policija kriminalistički istražuje dvojicu nasilnika traje i potraga za druga dva mladića koji su promatrali, odnosno snimali scene iživljavanja grupe nad nemoćnom osobom bez da su pokušali pomoći ugroženom mladiću. Na kraju su ga srušili na pod udarcem noge u glavu.

VIDEO KOJI JE ŠOKIRAO HRVATSKU: Pretukli mladića s posebnim potrebama iz Kaštela zbog novca: Scene koje je mučno gledati ubrzo su došle i do policije pa su nasilnici uhićeni


Autor/ Totalno.hr/ Izvor/ Slobodna Dalmacija/ Hina/ Foto: Screenshot/ Youtube

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI