HRVATSKA VOJSKA uredila okoliš osnovne škole u Ninu

HRVATSKA VOJSKA uredila okoliš osnovne škole u Ninu

Desetak vojnika, pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva iz vojarne u Zemuniku, pomoglo je urediti okoliš i pročelje osnovne škole u Ninu kako bi osnovcima uljepšali povratak u školu.

“Čast nam je i zadovoljstvo što smo svojim skromnim doprinosom kao postrojba Hrvatske vojske pomogli zajednici u kojoj živimo i radimo”, rekao je brigadir Željko Ninić na maloj svečanosti ispred Osnovne škole “Petar Zoranić” u Ninu.

Župan zadarske županije Božidar Longin rekao je da je tom akcijom još jednom potvrđena odlična suradnja Zadarske županije i Oružanih snaga.

“Puno je kvalitetnih projekata iza nas, osobito onih koji se odnose na obilježavanje obljetnica Domovinskog rata”, dodao je i istaknuo da su upravo pripadnici Hrvatske vojske oni na čiju se pomoć može računati u svim situacijama.

Vojnicima je na pomoći zahvalila i ravnateljica škole Kata Knežević.

“S obzirom na okolnosti u kojima se nalazimo, naša zahvalnost Hrvatskoj vojsci, još je i veća jer su svojim nesebičnim radom u vrijeme socijalne distance pronašli način kako uljepšati povratak naših najmlađih učenika u školske klupe”, rekla je.

U dvorištu škole u Ninu posađene su masline, pokošena trava te obojane klupe i rukohvati, a obojano je i pročelje škole s postavom novog natpisa naziva škole.

U radovima je sudjelovalo desetak pripadnika 93. krila, a potporu u provedbi aktivnosti pružili su Zadarska županija i Inženjerijska bojna Gardijske mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske.

Ovogodišnji program Dana Hrvatske vojske prilagođen je i odvija se uz pridržavanje propisanih zdravstvenih mjera i mjera ponašanja vezano uz epidemiju koronavirusa te je naglasak obilježavanja stavljen na humanitarne projekte Hrvatske vojske u lokalnoj zajednici. (Hina)

Foto: MORH / T. Brandt

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI