U 6 GODINA HRVATSKA UPLATILA U EU PRORAČUN 21, 8 milijardi kuna a dobili smo ništa. Hoće li Plenković tome stati na kraj?

U 6 GODINA HRVATSKA UPLATILA U EU PRORAČUN 21, 8 milijardi kuna a dobili smo ništa. Hoće li Plenković tome stati na kraj?

Prošao je i taj dan. Izbori su bili i prošli. Jedni slave drugi tuguju. Jedni se ljute a drugi su mirni. A birači kao birači. Čak ih 55 posto nije došlo do biračkih mjesta. Što strah od korone, što komotnost učinile su to da predsjednik HDZ-a Plenković slavi blistavu pobjedu s 14 posto osvojenih glasova.

Ima sreću što HDZ zna kako prisiliti svoje birače da ne izostanu s izbora i ne iskoriste povijesne šanse da s malo glasova proglase veliku pobjedu.

Ipak, čini se da će pobjednici postati mogući i gubitnici jer mnogo toga stoji pred vladom. Poput opasnosti nadvili su se novi naleti korone koja neprestano prijeti, a tek nas očekuju posljedice zatvaranja zemlje i gospodarstva. Trebat će puno domišljatosti i sreće. No, o tome se vjerojatno razmišljalo kad se kretalo ka izbornoj pobjedi.

Ono što je vrlo zanimljivo Hrvatska je u proračun EU-a uplatila 21, 8 milijardi kuna u periodu od 1. srpnja 2013 do 31. prosinca 2019. godine. A što nam se i koliko vratilo to je pitanje. Kako nam brojke dolaze iz pouzdanih izvora u Bruxellesu ne piše nam se dobro a lijepu našu domovinu očito neki u europskoj zajednici dobrano pljačkaju. Hoće li Plenković tome stati na kraj, tek nam je za vidjeti.

Ako nastavimo analitički oko izbora, ispada da je 45 posto birača odredilo sudbinu preostalom biračkom tijelu. I neka im je, i treba im to. Ako nisu voljni sami izaći i sami sebi krojiti sudbinu onda drugo ni ne zaslužuju.

A oni koji će odnijeti pobjedu kad jednom bude izlaznost preko 60 posto, to će biti pravi pobjednici. No, bilo kako bilo, HDZ je opet na vlasti pa nam sada ostaje samo da na slijedećim izborima vidimo Plenkovića u borbi za Pantovčak. Kad mu dosade ovi parlamentarni izbori.

Autor/ Totalno.hr/ Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI