Bašić i Stipić sad bježati ni ne moraju već mogu s putovnicama lagano do ministra Malenice na kavu i bez brige preći granicu

Bašić i Stipić sad bježati ni ne moraju već mogu s putovnicama lagano do ministra Malenice na kavu i bez brige preći granicu

Sjećate se beskućnika koji je beuzvjetno osuđen na zatvorsku kaznu jer je bio gladan i ukrao je nešto hrane?

Da li on zna da su odlukom suca istrage Županijskog suda u Zagrebu na slobodu bez ikakve jamčevine pušteni poduzetnici, donedavno bjegunci od hrvatskog pravosuđa Milenko Bašić i Dragan Stipić koje USKOK istražuje zajedno s Josipom Rimac, u vezi s aferom oko vjetroelektrana i koji su bili spremni platiti 20 milijuna kuna za puštanje na slobodu. Ako je čuo beskućnik koji je beuzvjetno osuđen mogao je samo konstatirati kako hrvatsko pravosuđe tone iz dana u dan na muljevito dno.

Istovremeno nisu za izlazak na slobodu platili ni lipe a nije čak ni zatraženo da im se oduzmu putovnice. Na taj način su im širom otvorena vrata susjedne države koja je poznata po tome što skuplja sve one koji su se ogriješili o zakon i pruža im sigurno utočište.

Kako zapravo protumačiti odluku suca da pusti ljude koji su osumnjičeni za mnogomilijunske muljaže. Neki će reći da je to već dobro poznata činjenica kako u ovoj državi postoje mjerila koja se odnose na one koji mogu raditi što žele i na one kojima se ne oprašta ni vožnja bez karte u tramvaju.

Po informacijama koje nam dolaze, postoji isto tako mogućnost da je odluci kumovao i ured premijera Plenkovića kako bi se zaštitila njegova suradnica Tena Mišetić, zamjenica predstojnika Ureda premijera, čije se ime također naveliko spominje u ovoj aferi. Da je i tako ništa više ne bi začudilo nikoga. Mišetić je, naime, jedna od najbližih i najvažnijih premijerovih suradnica, a USKOK na nju računa kao svjedokinju.

Zanimljivo je, da je spomenuti dvojac koji se odjednom našao na slobodi, devet mjeseci izbjegavao Hrvatsku, a sad im sudac bezpogovorno vjeruje kako će ostati u Hrvatskoj i čekati suđenje. I sad će opet svi građani, mediji se upitati: “Ima li možda sudac kakve koristi od toga?”… vjerujemo da tako razmišlja 90 posto građana Hrvatske koji sa pravosuđem imaju loša iskustva i u čijim se očima nepovratno ruši ugled pravde.

Ili su možda Bašić i Stipić dali sucu časnu riječ da neće bježati, a sad bježati ni ne moraju već mogu s putovnicama lagano do ministra pravosuđa Malenice na kavu i bez brige preći granicu u Bosnu i Hercegovinu, pa i šire.

Autor/ Božidar Bebek/ Foto: Arhiva Totalno.hr

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI