“ZLATNA HRVATSKA” Andrea Petrek prvakinja Europe u bench pressu

“ZLATNA HRVATSKA” Andrea Petrek prvakinja Europe u bench pressu

Na Europskom prvenstvu u bench pressu u Francuskoj, u Merignacu, mlada hrvatska reprezentativka Andrea Petrek osvojila je zlatnu medalju u kategoriji juniorki do 63 kilograma s podignutih 92,5 kilograma. Na EP-u u Merignacu nastupilo je ukupno 27 juniorki.

Ova mlada Vrbovčanka powerliftingom se bavi četvrtu godinu te je trostruka prvakinja Hrvatske i državna rekorderka u tri kategorije.

Uoči prvenstva Andrea je otkrila da se powerliftingom počela baviti sasvim slučajno.

“Powerliftingom sam se počela baviti sasvim slučajno, 2014. godine željela sam poraditi malo na vlastitom izgledu i krenula u teretanu. Moj današnji trener u meni je prepoznao potencijal i nakon prvog testiranja rekao mi je da imam jako dobre predispozicije za powerlifting, tj. bench press. Počeli smo uz klasične vježbe raditi i na vježbama za snagu, te sam jako brzo i kvalitetno napredovala,” rekla je Petrek.

Sport u mojem životu ima veliku ulogu jer me je promijenio kao osobu. Osim što doprinosi da se osjećam zdravije i sretnije, naučio me samodisciplini, upornosti, odricanju, kako se veseliti uspjehu i kako prevladati neuspjeh. Oplemenio me je u svakom segmentu mog života. Danas jednostavno ne mogu zamisliti život bez sporta, kazala je Petrek.

Iznimna mi je čast što ću braniti Hrvatske boje na jednom tako velikom natjecanju. To mi je prvo ovakvo natjecanje izvan i nadam se da ću dostojno predstaviti našu državu.

Foto/Siniša Križan

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI