PUCAJU OD PONOSA: Hrvatska policija dobila mjesto potpredsjednika Vlade RH

PUCAJU OD PONOSA: Hrvatska policija dobila mjesto potpredsjednika Vlade RH

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković rekao je u srijedu navečer da su Predsjedništvo i Nacionalno vijeće HDZ-a te predstavnici svih stranaka u koalicijskoj većini podržali njegov prijedlog rekonstrukcije Vlade, a u toj rekonstrukciji napokon i Hrvatska policija bit će nagrađena. Novi potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske bit će ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Kao što smo već pisali da ministra Božinovića treba klonirati ili premještati po ministarstvima, jer njegovo znanje nadilazi znanje ostalih ministara! To je ustroj koji treba Republici Hrvatskoj!

Božinović je najbolji u sustavu sigurnosti i Plenković je odlučio to iskoristiti na najbolji način, postavivši ga za svoj štit ili možemo uredno kazati gromobran na čelo Ministarstva unutarnjih poslova (MUP).

Tko je Davor Božinović?

Ministar unutarnjih poslova i potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske Davor Božinović rođen je 1961. godine u Puli. Njegova obitelj porijeklom je iz Boke Kotorske. Nakon djetinjstva provedenog u Puli, u vrijeme studija preselio se u Zagreb. Upisao je Fakultet političkih znanosti gdje je kasnije i doktorirao i to na području međunarodnih odnosa i nacionalne sigurnosti.

Nakon što je počeo obnašati dužnosti savjetnika veleposlanika Republike Hrvatske, živio je u raznim zemljama regije, te tako, osim engleskog, naučio tečno govoriti i bugarski jezik. Ima suprugu i dvoje djece. Široj javnosti najpoznatiji kao ministar obrane Republike Hrvatske.

Profesionalna karijera

Nakon što se Hrvatska osamostalila i odcijepila od bivše SFRJ,  Davor Božinović postao je predsjednik komisije u Ministarstvu obrane Republike hrvatske.

Božinović 1994. godine postaje diplomat i savjetnik u Odjelu za konzularne poslove, što je dio Ministarstva vanjskih poslova Republike Hrvatske. Najprije je radio kao savjetnik u veleposlanstvima u Bugarskoj i Bosni i Hercegovini, a onda je postao i hrvatski veleposlanik u Srbiji i Crnoj Gori i to od 2002. do 2004. godine. Dužnosti u ministarstvu vanjskih poslova obnašao je do 2005. godine.

Božinovića je bivši predsjednik Stipe Mesić 2004. godine imenovao predstojnikom Ureda predsjednika Republike Hrvatske, a već sljedeće godine postao je veleposlanik u Misiji Republike Hrvatske pri NATO-u.

Božinović je 2011. godine ušao u Hrvatsku demokratsku zajednicu (HDZ). Do tada je bio državni tajnik za politička pitanja u Ministarstvu vanjskih poslova te posebni izaslanik predsjednice Vlade RH za jugoistočnu Europu, ali ga je Jadranka Kosor nakon pristupanja HDZ-u predložila za ministra obrane. Na toj funkciji ostao je do kraja mandata te Vlade te ponovo postaje ministar u Vladi Andreja Plenkovića.

Nikad se nije previše isticao, uvijek je bio čovjek iza scene Hrvatske nacionalne sigurnosti. Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) s ovakvim čovjekom na čelu može biti uzor svima.

Autor/Totalno.hr/Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI