Hrvatska vojska na otvorenju Europskog tjedna sporta

Hrvatska vojska na otvorenju Europskog tjedna sporta

Pripadnici Hrvatske vojske (HV) sudjelovali su u subotu na ŠRC Jarun na otvorenju Europskog tjedna sporta na kojemu je bio i izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra obrane, direktor Glavnoga stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske (OS RH) viceadmiral Robert Hranj koji je istaknuo da se vojnici radu uključuju u akcije koje promiču zdrav život.

Kadeti Hrvatskoga vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman” pomagali su najmlađim posjetiteljima, djeci vrtićke dobi, proći mini poligon za vježbanje, koji su za ovu priliku na Jarunu postavili pripadnici Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske, prioćila je Samostalna služba za odnose s javnošću i izdavaštvo Ministarstva obrane (MORH).

Riječ je o malom poligonu s preprekama koji su osmislili sami pripadnici ove postrojbe, a bio je postavljen i tijekom održavanja natjecanja za najspremnijega pripadnika OS RH “Memorijal bojnik Davor Jović – Prvi za Hrvatsku 2018.“ u Vukovaru te na nekoliko drugih događanja. Otvorenje ove manifestacije uveličao je i prelet helikoptera Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ).

Otvorenju Europskoga tjedna sporta nazočio je i ugovorni pričuvnik – vrhunski sportaš Damir Martin, dvostruki svjetski i europski prvak te osvajač srebrnog odličja na Olimpijskim igrama.

Direktor Glavnog stožera OS RH viceadmiral Robert Hranj istaknuo je kako je sport prepoznat kao važan segment spremnosti pripadnika Oružanih snaga te podsjetio kako je upravo iz tog razloga 2018. u Ministarstvu obrane i Oružanim snagama RH proglašena Godinom spremnosti i aktivnosti hrvatskog vojnika.

“Hrvatski vojnici rado se uključuju u projekte kojima se promiče zdrav način života. Vjerujem kako će i današnja aktivnost brojne građane motivirati da brinu o fizičkom zdravlju. Mi u Hrvatskoj vojsci želimo da sport ne bude obveza već način života.“ rekao je viceadmiral Hranj.

Sudjelovanje Ministarstva obrane i Oružanih snaga RH u aktivnostima Europskog tjedna sporta u skladu je s odlukom ministra obrane Damira Krstičevića o proglašenju 2018. Godinom spremnosti i aktivnosti hrvatskoga vojnika. U tom svijetlu tijekom cijele godine pripadnici Hrvatske vojske provode i sudjeluju u brojnim aktivnostima promicanja aktivnoga i zdravoga načina života.

Europski tjedan sporta u Hrvatskoj održava se ove godine od 22. do 30. rujna 2018. u više gradova u organizaciji Središnjega državnog ureda za šport te uz sudjelovanje brojnih institucija, organizacija civilnog društva, privatnog sektora i drugih. Riječ je o inicijativi Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti koja se održava diljem Europe četvrti put za redom a cilj joj je poticanje sudjelovanja u sportu i tjelesnim aktivnostima te podizanje svijesti o dobrobitima sporta. (Hina)

Foto/MORH / M. Čobanović

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI