POMOĆ LOKALNOM STANOVNIŠTVU – Hrvatska vojska u Lici i Gorskom Kotaru nastavlja čistiti snježne nanose

POMOĆ LOKALNOM STANOVNIŠTVU – Hrvatska vojska u Lici i Gorskom Kotaru nastavlja čistiti snježne nanose

Pripadnici Oružanih snaga RH danas su, 26. veljače 2018. godine angažirani na nekoliko lokacija u pružanju pomoći lokalnom stanovništvu u otklanjanju posljedica snježnog nevremena, i to u Delnicama, Saborskom, Gračacu, Donjem Lapcu i Sv. Roku.

Na području Delnica angažirano je ukupno 69 pripadnika sa četiri kamiona i četiri radna stroja i to jednom kombinirkom, jednim utovarivačem i dva samoistovarivača.

Na području Saborskog u čišćenju prometnica angažirana su dva pripadnika s jednim utovarivačem.

U Gračacu je na aktivnostima čišćenja prometnica angažirano 10 pripadnika Hrvatske vojske sa sedam radnih strojeva i to tri kombinirke, tri samoistovarivača i jednim utovarivačem. Također, na području Glogovca, općina Gračac, na probijanju puta do braniteljske farme angažirana su dva pripadnika OS RH s jednim radnim strojem, utovarivačem.

U Donjem Lapcu na čišćenju prometnica angažirano je šest pripadnika i tri radna stroja i to, jednom kombinirkom i dva utovarivača.

Na području Sv. Roka angažiran je pripadnik OS RH s jednim radnim strojem, utovarivačem.

Podsjetimo, zbog izrazito nepovoljnih vremenskih uvjeta potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević u četvrtak, 22. veljače 2018. donio je odluku da se Hrvatska vojska u skladu sa svojim mogućnostima uključi u otklanjanje posljedica snježnog nevremena tamo gdje je to prema procjenama nadležnih civilnih institucija najpotrebnije.

Hrvatska vojska uključila se u otklanjanje posljedica snježnog nevremena u skladu sa zahtjevima i tamo gdje je to prema procjenama nadležnih civilnih institucija najpotrebnije, a u skladu s odlukom potpredsjednika Vlade i ministra obrane RH Damira Krstičevića od četvrtka, 22. veljače 2018, priopćeno je iz MORH-a.

Foto/OSRH

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI