HRVATSKA SE VEZALA UZ NACIONALNI STOŽER U BORBI PROTIV KORONAVIRUSA: “neka se svako naše hvala ujedini u jedno veliko HVALA!”

HRVATSKA SE VEZALA UZ NACIONALNI STOŽER U BORBI PROTIV KORONAVIRUSA: “neka se svako naše hvala ujedini u jedno veliko HVALA!”

Ljudski je vezati se za nekoga kad dođe vrijeme poput ovog. Kad zloslutni virus vreba na sve strane i kvari nam dio života. No, nekako smo se svi vezali uz ljude iz nacionalnog stožera, koji nas svakodnevno obavještavaju o stanju nacije. I o njima ovisi naše raspoloženje a i osjećaj sigurnosti.

Ljudi, od kojih smo jedino voditelja Nacionalnog stožera Davora Božinovića znali od ranije zbog njegove funkcije ministra unutarnjih poslova i kao potpredsjednika vlade, postali su nam bliski. Kao da su nam dio obitelji i kao da su nam slutnje manje crne uz njih.

Doktorica Alemka Markotić nas svojim mirnim glasom poput majke nastoji umiriti, pa čak i kad iznosi loše vijesti i brojke.

Zasigurno ni ona nije pomišljala kao ravnateljica zarazne bolnice Fran Mihaljević, da će postati simbol povjerenja u zdravstvenu liniju obrane, isto kao i ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak, koji je kao iskusni epidemiolog  sukreator raznih mjera koje su se donosile u cilju zaustavljanja epidemije.

Tu je naravno i doktor Vili Beroš, ministar zdravstva koji također svojom mirnoćom i uglađenošću stvara kod građana smirivanje tenzija.

Naravno,  i već spomenuti voditelj Nacionalnog stožera i ministar policije Davor Božinović, koji je po funkciji uletio u borbu protiv epidemije i pokazao da je itekako za tu borbu i sposoban.

Mada svi oni danonoćno provode vrijeme na svojim zadacima ne pokazuju neke posebne znake umora. Što više ne nedostaje im ni osmjeha na licima a ono što od nas traže je samo da poštujemo i provodimo njihove odluke. Na taj način ćemo pomoći da se njihovo nastojanje ostvari i da se krivulja zaraženih okrene u drugom smjeru.

Već sada su svi zajedno zaslužili i zlatni studio i večernjakovu ružu a još kada nas izvedu iz karantene i omoguće nam da se vratimo nekakvom normalnom životu neka se svako naše hvala ujedini u jedno veliko hvala.

Autor/ Totalno.hr/ Foto: Screenshot/ Izvor/ HRT

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI