Hrvatska nabavila 12,5 tona medicinske opreme iz Kine: primjer kvalitetne suradnje Hrvatske i Kine

Hrvatska nabavila 12,5 tona medicinske opreme iz Kine: primjer kvalitetne suradnje Hrvatske i Kine

U Zagreb je iz Šangaja u nedjelju sletio zrakoplov tvrtke China Eastern Airlines kojim je stiglo 12,5 tona medicinske opreme potrebne za borbu protiv virusa COVID-19, a riječ je o prvom od letova kojima će iz Kine pristizati oprema potrebna zdravstvenom sustavu i svim službama, priopćeno je iz Vlade RH.

Djelatnici Ravnateljstva civilne zaštite su organizirali kamion koji će opremu iz Frankfurta prevesti u Hrvatsku. Također, zaduženi su i za prihvat robe, a policija će pratiti konvoj od zračne luke do skladišta ravnateljstva civilne zaštite u Jastrebarskom.

Ujedno, sinoćnjim dolaskom 10 tona zaštitne opreme letom iz Šangaja u Frankfurt, Vlada Republike Hrvatske je osigurala više od 20 tona zaštitnih maski, zaštitnih odijela i zaštitnih naočala. Oprema će iz Frankfurta danas biti prevezena u Hrvatsku.

Ovo je još jedan primjer kvalitetne suradnje Hrvatske i Kine, o čemu su u petak telefonski razgovarali predsjednik Vlade Andrej Plenković i kineski premijer Li Keqiang. Dvojica premijera razgovarala su o daljnjoj nabavi zdravstvene opreme od Kine i kineskoj donaciji zaštitne opreme, a u okviru zajedničkih napora u borbi protiv pandemije koronavirusa, ističe se u priopćenju iz Vlade RH.

 

Foto: Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske/ Ljiljana Medved

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI