HRVATSKA FATALNO NAZADUJE! Milanović je sarkazmom istaknuo apsurdnost Plenkovićevih komentara o EPPO-u: “On sebe predstavlja kao pravnika i političara, velikog hrvatskog muža. Tko te šiša frajeru!”

HRVATSKA FATALNO NAZADUJE! Milanović je sarkazmom istaknuo apsurdnost Plenkovićevih komentara o EPPO-u: “On sebe predstavlja kao pravnika i političara, velikog hrvatskog muža. Tko te šiša frajeru!”

Zoran Milanović, hrvatski predsjednik, u nedavnoj je izjavi kritizirao odnos premijera i šefa HDZ-a Andreja Plenkovića prema Europskom javnom tužiteljstvu (EPPO). Milanović je naglasio važnost poštivanja pravila i igranja po njima, naznačivši da Plenkovićevi komentari krše to načelo. Kritizirao je Plenkovićevo ponašanje navodeći da se predstavlja kao odvjetnik i političar te veliki hrvatski muž, no njegovi komentari govore drugačije.

Milanović je istaknuo važnost vladavine prava odgovarajući na Plenkovićeve izjave o EPPO-u te sugerirao da je jedino bitna država i da neke poslove mora raditi elita koja će za svoje postupke odgovarati. Milanović je ponovio važnost poštivanja pravila i njihovog poštivanja, istaknuvši da nitko nije iznad zakona. Izjavio je da je vladavina prava temeljno načelo demokracije i mora se poštivati u svakom trenutku.

Milanović je sarkazmom istaknuo apsurdnost Plenkovićevih komentara. Rekao je Plenkoviću tko ga šiša, ocijenivši da su njegovi komentari nebitni i neprofesionalni. Milanovićeva upotreba sarkazma sugerira da Plenkovićevi komentari nisu shvaćeni ozbiljno te su ih smatrali trivijalnim. Zatim je ponovio važnost igranja po pravilima i naglasio da nitko nije iznad zakona.

Milanović smatra kako je premijeru Plenkoviću EPPO sada postao problem samo zato što istražuje aferu koja se i njega tiče. „Sad kad tebi ne paše, kad misliš i kad si se ponadao da si konačno porobio pravosuđe i Državno odvjetništvo, sad je zapanjen. Ne čudi me da je zapanjen. A kad taj isti Bruxelles „šmirgla“ Slovake, Poljake ili Mađare, onda Plenković nema senzibilnosti za to. On sebe sada predstavlja kao pravnika i političara i velikog hrvatskog muža. Tko te šiša, frajeru! Jesi to osnovao? Jesi. Igraj po pravilima. Ali HDZ-ovcu je teže igrati po pravilima nego srce dati. „Ovdje se radi o Plenkoviću“, upozorio je predsjednik Milanović i pojasnio kako Plenković nema pravo govoriti o nadležnosti EPPO-a. „To nije tvoj posao, trebao si ranije razmišljati, ali nisi jer si računao da će te „zatrpati“ lovom koju ćeš prikazati kao svoju zaslugu, što nije istina. Oni sada traže svoje, imaju pravo. Nitko njega ne pita kakvo on mišljenje ima o nadležnosti EPPO-a“, kazao je Predsjednik.

“Kradu iz očiju, to se više izdržati ne da”

Novinari su pitali predsjednika je li hrvatski interes da se sazna je li taj novac trošen zakonito. „Naravno da je interes. Kradu iz očiju, to se više izdržati ne da, rekao je predsjednik.

Predsjednikov odgovor na Premijerovu izjavu o EPPO-u bila je oštra kritika odnosa hrvatskog premijera Plenkovića prema vladavini prava. Milanović je istaknuo važnost igranja po pravilima i poštivanja načela demokracije. Njegovo korištenje sarkazma kako bi istaknuo apsurdnost Plenkovićeva komentara bio je snažan način da uvjeri kako nitko nije iznad zakona. Milanovićeve riječi podsjećaju da je vladavina prava temelj pravednog i demokratskog društva te da je se mora poštovati u svakom trenutku, bez obzira tko je na vlasti.

Autor/ Božidar Bebek/ Totalno HR/ Foto: Screenshot/ Ilustracija/ Totalno HR

 

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI