Tomislav Stojak: UPRAVA ZET-a i HOLDINGA – Veličanstveno nesposobni ili … ?

Tomislav Stojak: UPRAVA ZET-a i HOLDINGA – Veličanstveno nesposobni ili … ?

Povodom objavljenog izvješća Revizije o učinkovitosti poslovanja ZET-a u posljednjih nekoliko godina, priopćenjem se oglasio predsjednik zagrebačkog HNS-a I gradski zastupnik Tomislav Stojak

-Razuman čovjek se mora zapitati što ZET (ne) radi kad znamo da dobiva stotine milijuna kuna subvencije iz gradskog proračuna za svoju jedinu djelatnost, te stotine tisuća i milijune za besplatne prijevoze,kaže Stojak. Ne ulažu u radnike i njihovu edukaciju, ne ulažu u servise i radionice i dopuštaju da one propadaju, ne ulažu u suvremene tehnologije i opremu za servisiranje, ne obnavljaju tramvajske pruge EU sredstvima jer im to nije u interesu, ne planiraju niti metra novih pruga (i tako već 20 godina)…Pa što onda uopće rade?

Dižu kredite da bi pokrivali gubitke, stotine milijuna kuna plaćaju vanjskim firmama za održavanje i popravak pruga, autobusa i tramvaja pokraj svojih živih i sposobnih zaposlenika, “osmišljavaju” nove cijene raznih karata i stvaraju gubitke na tome, zapošljavaju podobnike, a ne žele nove servisere i vozače, u prvih 6. mjeseci ove godine natuku više od 50 milijuna kuna gubitka u poslovanju, smanjuju polaske i vozne redove jer nemaju dovoljno vozila i time smanjuju kvalitetu usluge nama koji sve to plaćamo, naglašava Stojak.

Tomislav Stojak je posebno prokomentirao i odgovor Holdinga i ZET-a Reviziji. Kažu da “… ne postoje uvjeti za samostalno održavanje tramvajskih vozila s obzirom da ZET nema odgovarajuću opremu, softverska i hardverska rješenja, obučene i specijalizirane zaposlenike, kao niti u potpunosti prilagođene prostore za utvrđivanje kvarova, popravaka i održavanja opreme i uređaja”, onda se s punim pravim treba zapitati što oni uopće rade i za koga?! A imaju zaposlenih više od 400 djelatnika za poslove servisiranja i imovinu koju puštaju da propada?!

Ili su veličanstveno nesposobni ili …? ,zaključuje Stojak u svom obraćanju javnosti.

Piše/Željko Krznarić/Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI