Hodočasnici iz Istre u Međugorju: najviše od svega u srcu nose ljubav i čežnju za međugorskom Kraljicom Mira

Hodočasnici iz Istre u Međugorju: najviše od svega u srcu nose ljubav i čežnju za međugorskom Kraljicom Mira

S polazištem iz Poreča, u srijedu navečer 2. rujna 2020. autobusom je krenulo četrdesetak hodočasnika i iz ostalih istarskih mjesta (Pule, Rovinja, Rijeke…) prema Međugorju.

Članovi su to biblijsko – molitvene zajednice „Bog je ljubav“ koja se na svoje susrete okuplja jedanput tjedno. Na susretima mole posvetne molitve Gospi i Isusu, krunicu, razmatranje Božje Riječi… i trajni su klanjatelji Presvetog Trojstva… ali ipak najviše od svega u srcu nose ljubav i čežnju za međugorskom Kraljicom Mira. Stoga ne propuštaju priliku, kad god uspiju, organizirati hodočašće do nje, piše medjugorje-info.com.

Zadnje je bilo u lipnju, kada ih je došlo pedesetak. U četvrtak, 3. rujna stigli su u Vitinu gdje su sa fra Petrom Ljubičićem slavili svetu misu, a zatim su produžili za Međugorje gdje su nakon smještaja i doručka odmah krenuli Gospi na Brdo Ukazanja.

Obavezno sudjeluju na večernjem molitvenom programu, a kroz sve dane priključili su se grupi župljana i vjernika iz okolnih župa „Gospa Majka moja“ i s njima mole krunicu na Brdu Ukazanja svako jutro u 5.00 sati, a u subotu su s njima nakon jutarnje krunice i pješke hodočastili do Šurmanaca gdje su u 9,00 sati imali svetu misu. Većina hodočasnika je po prvi puta u Međugorju, nošeni grupom onih koji dišu Međugorjem i pokušavaju u svakodnevnom životu što dosljednije živjeti Gospine poruke. U grupi je osmero djece, a najmlađi hodočasnik ima samo 7. mjeseci.

Kako to da su se odlučili na dolazak u Međugorje unatoč kontinuiranom usađivanju straha od zaraze, oni kažu kako Bog i Gospa ionako pozivaju bolesne, a zar nismo svi najprije bolesni od grijeha. Pa zašto se onda bojati kad nam Gospa želi dati zdravlje, prije svega duše, a ono je najvažnije jer se tako plodonosno mogu nositi i sve bolesti tijela koje služe nama na spasenje. Planirani povratak za Poreč je u nedjelju, nakon prijepodnevne svete mise.
https://www.medjugorje-info.com/hr/medjugorje-novosti/hodocasnici-iz-istre-u-medugorju

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI