“Hod za život, obitelj i Hrvatsku” u Osijeku: “Za zaštitu svakog ljudskog života – bez diskriminacije!”

“Hod za život, obitelj i Hrvatsku” u Osijeku: “Za zaštitu svakog ljudskog života – bez diskriminacije!”

Ove se subote pod geslom “Za zaštitu svakog ljudskog života – bez diskriminacije!” u Osijeku održao drugi po redu “Hod za život”. Povorka je započela hod uz pjesmu i brojne transparente, a u Hodu za život, obitelj i Hrvatsku sudjeluju i drugi gradovi u mjesecu svibnju i lipnju, od kojih će neki hodati za zaštitu svakog ljudskog života na jesen.

Glavna koordinatorica “Hoda za život” u Osijeku Lidija Blagojević ustvrdila je da su Slavonci, izlaskom na ulice Osijeka, javno iskazali želju “da Hrvatska bude država u kojoj su zaštićeni životi svih ljudi, gdje je za svoj život siguran svaki čovjek”.

“Ne želimo da se pobačajem prekida život onog djeteta koje raste pod srcem svoje majke.”, poručila je. Također je istaknula činjenicu da živimo u demokratskom društvu te da nas to čini suodgovornima za zakone u našoj državi koje izglasavaju naši predstavnici.

“Svatko od nas ima društvenu odgovornost reći da se protivi prekidanju života nerođene djece ili ideji da bi se stare ljude ubijalo kroz eutanaziju. Što će nam sva prava, ako nije omogućeno temeljno ljudsko pravo, a to je pravo na život, kako nerođenog djeteta, rođenog, pa sve do naših djedova i baka. Hodali smo danas za majke i očeve! Ne želimo da naše mlade obitelji odlaze iz Slavonije i Hrvatske jer se nemaju snage boriti protiv administracije i korupcije. Želimo da se oni koji su otišli, vrate kući! Da se naš novac ulaže u djecu, mlade, obitelji. Da se trudnice ne moraju bojati da će izgubiti posao, a mlade majke da će morati vratiti na slabije radno mjesto nakon porodiljnog.”, zaključila je Blagojević i zahvalila svim volonterima redarima i najavila hod u Slavonskom Brodu iduće subote.

Članica Organizacijskog odbora „Hoda za život“ Sanja Počuča rekla je da se zalažu za društvenu, zakonsku i svaku drugu zaštitu svakog nerođenog djeteta te je pozvala svoju generaciju na djelovanje i zaštitu ljudskog života od začeća do prirodne smrti.

“Znanost pokazuje da je srce koje nam danas kuca u grudima, počelo kucati 18 dan nakon začeća, u trbuhu naše majke. Pravo na život je temeljno ljudsko pravo . Želim živjeti u državi u kojoj zakoni štite pravo na život svakog čovjeka od početka do kraja života. Želim da se javni novac ulaže u brigu o ženama, o trudnicama, djeci. Ovdje oko nas i danas žive žene koje se nalaze u jako teškim situacijama – možda ostavljene, same, bez pomoći, bez potpore. Mnoge ne znaju osnovne činjenice o razvoju djeteta. Osvrnimo se oko sebe i pružimo konkretnu pomoć tim ženama i njihovoj djeci. Nikad, baš nikad, ne pomažemo ženi tako da joj „pomognemo“ da prekine život svog djeteta. Uvijek, baš uvijek, pomažemo ženi kad joj pomognemo da zaštiti život svog sina ili kćeri. Žena je gospodarica svog tijela. Ali onaj tren kad ostane trudna – ona u svom tijelu nosi drugo tijelo – tijelo svog sina ili kćeri. Trudnica je već majka. Jedino je pitanje hoće li upoznati svoje dijete ili će prekinuti njegov život. Moja generacija želi zaštititi i očuvati prirodu, životinje, ptice , ribe. A najviše – ljude. Svaki ljudski život je neprocjenjivo vrijedan! Srce mi je puno danas jer znam da se mi Slavonci znamo i hoćemo boriti za dobro drugih. Naši očevi su to pokazali u Domovinskom ratu, mi to pokazujemo danas – hodajući i djelujući za pravo na život najranjivijih.”

U „Hodu za život“ sudjelovala je i Željka Markić iz udruge „U ime obitelji“ koja je rekla kako smatra da je “puls javnosti sve bolji” i misli da ljudi “sve više razumiju da znanost pokazuje da život svakog čovjeka počinje začećem i da je to tema o kojoj treba razgovarati”.

Novost je da se prvi puta Hod za život održava u još dva grada – Slavonskom Brodu i Imotskom.

Autor/ Totalno/ Izvor/ Narod.hr/ Foto: Izvor/ Hod za život Facebook

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI