HOD ZA ŽIVOT, OBITELJ I HRVATSKU! Ove godine građani hodaju za život u 10 hrvatskih gradova pod geslom „Život je zakon“

HOD ZA ŽIVOT, OBITELJ I HRVATSKU! Ove godine građani hodaju za život u 10 hrvatskih gradova pod geslom „Život je zakon“

Ovogodišnji Hod za život održavat će se u deset hrvatskih gradova i to subotama, tijekom svibnja i lipnja, pod geslom „Život je zakon“, a građani Slavonskog Broda, Varaždina i Vinkovaca hodat će za život u subotu, 7. svibnja, zagrepčani u subotu 14. svibnja te u Splitu i Imotskom 21.svibnja, u Zadru i Pločama 28. svibnja te u Sisku i Osijeku 11. lipnja 2022.

Nacionalna koordinatorica Hoda za život Željka Markić napomenula je da se ovogodišnji Hod za život održava u ozračju strašnog rata u Ukrajini te istaknula i da je velik dio volontera “Hoda za život” uključen u prikupljanje pomoći i zbrinjavanje izbjeglica iz Ukrajine, prenosi Laudato.

“Posebno nas veseli i ponosni smo da će se po prvi puta hodati za život u gradovima: Varaždin, Vinkovci i Ploče. Okupili smo se u ovoj inicijativi, jer nam je svima zajedničko da se zalažemo za zakonsku i svaku drugu zaštitu svakog ljudskog života”, ističu organizatori.

Geslo ovogodišnjeg Hoda je: Život je zakon!

Lidija Blagojević, koordinatorica Hoda za život u Osijeku, istaknula je važnost dostupnosti istinite i točne informacije za donošenje informiranog izbora. Znanost je dokazala da je život svakog od nas započeo začećem. Dužnost nam je biti glas onih čiji glas se ne čuje, istaknula je Blagojević.

Ove se godine Hod za život održava u ozračju strašnog rata u Ukrajini. Mnogi volonteri Hoda za život uključeni su u prikupljanje pomoći, smještaj i davanje potpore izbjeglicama iz Ukrajine. Ovo ubijanje nevinih ljudi pred našim očima, sve nas čini još osjetljivijima za izgradnju kulture zaštite svakog ljudskog života – od začeća, kroz cijeli život do prirodne smrti, izjavila je Željka Markić iz Nacionalne koordinacije Hoda za život.

Tvrtko Krpina, koordinator Hoda za život u Zadru istaknuo je važnost zaštite žena, jer statistike pokazuju da se 2/3 žena koje su učinile pobačaj, na to odlučile zbog teške ekonomske situacije ili pritiska okoline. Stoga, svakoj majci koja se nađe u teškoj situaciji i razmišlja o pobačaju, trebamo dati punu podršku.

Želimo stvoriti optimizma u svakom gradu, potaknuti aktualnu vlast da ulaže u mlade, u obitelji, u obrazovanje i radna mjesta, omogućiti svim ljudima koji žele imati djecu i obitelj da to mogu imati uz konkretniji društveni i ekonomski napredak, istaknuo je Krpina.

https://laudato.hr/vijesti/ove-godine-gradani-hodaju-za-zivot-u-10-hrvatskih-gradova

Foto: Božidar Bebek/ Totalno.hr

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI