HOĆE LI SE RIJEŠITI SDSS-A? Plenković se odlučio na široku rekonstrukciju Vlade

HOĆE LI SE RIJEŠITI SDSS-A? Plenković se odlučio na široku rekonstrukciju Vlade

Premijer i šef HDZ-a Andrej Plenković izvijestio je u utorak da su mu članovi Predsjedništva, Nacionalnog vijeća i Kluba zastupnika HDZ-a na zajedničkoj sjednici dali mandat za rekonstrukciju Vlade.

“Danas sam dobio mandat da krenem u promišljanja o tome, dopustite mi da uzmem vrijeme da razmislim o tome. Ja od danas do kad se to dogodi neću govoriti o tome ništa. Kad sve dogovorimo ćemo vas obavijestiti”, rekao je.

Plenković je rekao da je “Rekonstrukcija” Vlade nešto što će sam napraviti.

“Rekonstrukciju Vlade, tu temu, to generiraju mediji. Ja bih vama puno radije tumačio druge stvari, pitanje Hrvata u BiH, što ćemo napraviti oko rasta cijene energenata”, rekao je premijer.

“Danas je samo dogovoreno da i HDZ i parlamentarna većina daju meni povjerenje da poduzmem sve ono što moram učiniti”, kazao je premijer i šef HDZ-a.

Anušić: šira rekonstrukcija Vlade sigurno u idućih mjesec dana

“Rekonstrukcija Vlade je danas bila na dnevnom redu. Složili smo se da je potrebna, da će se u skorije vrijeme napraviti i da će biti šira. Premijer će dobiti suglasnost da predloži rekonstrukciju ministre koji odlaze i ministre koji će preuzeti te dužnosti. U ovom trenutku, premijer je taj koji bira Vladu i bira svoje suradnike. On će dati taj prijedlog i taj prijedlog će biti odobren. Koalicijski partneri su mu također dali zeleno svijetlo. Niti u jednom trenutku su nije govorilo o imenima koja odlaze”, rekao je Anušić.

Na Predsjedništvu, kaže, nisu razgovorali niti o konkretnim imenima koja će se zamijeniti, niti o broju.

“Šira konstrukcija je sigurno više od dva, tri, četiri. To je jedna ozbiljnija promjena i osvježenje u Vladi. Ona će se dogoditi čim se usuglase sva imena. Oko Uskrsa, u idućih mjesec dana”, rekao je Anušić.

Božinović kaže da premijer ima punu potporu za rekonstrukciju.

“Premijer je sastavio Vladu RH nakon izbora, danas je najavio i rekonstrukciju Vlade. Najprije je na sastanku s koalicijom dobio punu potporu za to, a sada u Karlovcu i od svih stranačkih tijela”, zaključio je Božinović.

Plenković: Stranka mi je dala potporu za rekonstrukciju Vlade

Anušić: Nema pobune, šira rekonstrukcija Vlade sigurno u idućih mjesec dana

Božinović: Premijer ima punu potporu za rekonstrukciju, on sastavlja svoj tim


Izvor/ N1/ Foto: Ilustracija

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI