Hirscher nakon Sljemena pobijedio i u Adelbodenu

Hirscher nakon Sljemena pobijedio i u Adelbodenu

Vodeći skijaš današnjice Austrijanac Marcel Hirscher pobijedio je na veleslalomu Svjetskog kupa u švicarskom Adelbodenu.

Pobjednik sljemenskog slaloma Hirscher nastavio je dominirati i na čuvenoj strmini u Adelbodenu, vodio je nakon prve vožnje, a u drugoj je unatoč velikim problemima u završnici uspio za 17 stotinki prestići Norvežanina Henrika Kristoffersena. S 51. pobjedom u karijeri Marcel je došao nadomak austrijskom rekorderu Hermannu Maieru, koji ima 54.

Trećeplasirani Francuz Alexis Pinturault, prošlogodišnji pobjednik, zaostao je svega 21 stotinku za Hirscherom,koji je povećao svoje vodstvo i u ukupnom poretku i u poretku veleslaloma ispred Kristoffersena, koji ove sezone ima osam postolja iz deset utrka, ali još čeka prvu pobjedu.

Hirscher u ukupnom poretku vodi s 774 boda, a Norvežanin ima 660, a u veleslalomu Austrijanac sada ima 55 bodova više od Kristoffersena.

Filip Zubčić, koji nije nastupio u Zagrebu zbog bolesti, nije uspio sa startnim brojem 19 završiti prvu utrku, kao i Elias Kolega, koji je imao startni broj 65.

U nedjelju se u Adelbodenu vozi slalom.

HINA/Foto Marco Trovati-Pentaphoto

About Author

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI