“Hey Hey Rise Up!” Pink Floyd će objaviti prvu novu pjesmu u 28 godina u znak podrške Ukrajini

“Hey Hey Rise Up!” Pink Floyd će objaviti prvu novu pjesmu u 28 godina u znak podrške Ukrajini

Legendarni rock sastav Pink Floyd u petak objavljuje novi singl “Hey Hey Rise Up” u znak podrške građanima Ukrajine, stoji u priopćenju benda u četvrtak.

To je prva nova glazba benda od 1994. godine, a sav prihod ići će za ukrajinsku humanitarnu pomoć, dodaje se u priopćenju.

Pjesmu izvode gitarist David Gilmour i bubnjar Nick Mason, a basist Guy Pratt i Nitin Sawhney na klavijaturi, navodi se u priopćenju.

U pjesmi je vokal Andriy Khlyvnyuk iz ukrajinskog benda Boombox. Bend je koristio audiozapis pjevanja Khlyvnyuka u središnjem Kijevu, gdje je izveo “uzbudljivu ukrajinsku prosvjednu pjesmu napisanu tijekom Prvog svjetskog rata koji je tijekom prošlog mjeseca pokrenut diljem svijeta u znak prosvjeda” protiv ruske invazije.

Gilmour, koji ima ukrajinsku snahu i unuke, rekao je u izjavi da se osjeća dirnut Khlyvnyukovim nastupom “na trgu u Kijevu s ovom prekrasnom crkvom sa zlatnom kupolom i … u tišini grada bez promet ili pozadinska buka zbog rata.”

“Bio je to snažan trenutak zbog kojeg sam to poželio uglazbiti”, rekao je.

Pink Floyd kaže da je ukrajinski pjevač, koji je napustio svoj bend da bi se pridružio vojsci, u bolnici nakon što ga je pogodio geler.

“Mi, kao i mnogi, osjećamo bijes i frustraciju ovog podlog čina neovisne, mirne demokratske zemlje koja je napadnuta i čiji narod ubija jedna od najvećih svjetskih sila”, rekao je Gimour.

“Želimo izraziti svoju potporu Ukrajini i na taj način pokazati da većina svijeta misli da je potpuno pogrešno da supersila napadne neovisnu demokratsku zemlju kakva je Ukrajina postala.”

Umjetničko djelo za singl sadrži sliku suncokreta, ukrajinskog nacionalnog cvijeta, “izravnu referencu” na stariju ženu koja je viđena kako daje sjemenke suncokreta ruskim vojnicima, rekao je bend.

Izvor/ CNN/ Foto: Screenshot/ (From Pink Floyd/YouTube)

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI