Novi jači potres u Hercegovini, osjetio se i u Dalmaciji

Novi jači potres u Hercegovini, osjetio se i u Dalmaciji

Novi prilično snažan potres, koji je probudio brojne građane i izazvao uznemirenost, osjetio se u ponedjeljak rano ujutro na području Hercegovine, ali i Dalmacije s epicentrom jugoistočno od Mostara, izvijestio je Federalni hidrometeorološki zavod.

Uređaji Odjela za seizmologiju Federalnog zavoda zabilježili su potres magnitude 3,9 stupnjeva po Richteru 12 kilometara južno od Nevesinja u 05:23 sati. Po Mercallijevoj ljestvici ovaj je potres svrstan u petu kategoriju s oznakom prilično snažnog potresa.

Nema izvješća o štetama, ali je potres izazvao uznemirenost građana. Osim u Hercegovini, osjetio se i u dijelu Dalmacije te Dubrovnika.

Tlo na području Hercegovine nastavlja se, nakon više jačih potresa posljednjih dana, tresti gotovo svakodnevno. Tijekom jučerašnjeg dana zabilježen je još jedan potres od 3,9 stupnjeva Richtera, te nekoliko manjih podrhtavanja tla.

Niz potresa na području Hercegovine uslijedilo je nakon fatalnog potresa u Albaniji, a najsnažniji je zabilježen 26. studenog magnitude 5,2 stupnja po Richteru te je izazvao manje štete na starijim stambenim objektima. (Hina)

Foto: Izvor/ EMRSC /Slobodna Bosna

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI