Helikopteri Kiowa Warrior HRZ-a na međunarodnom zrakoplovnom mitingu

Helikopteri Kiowa Warrior HRZ-a na međunarodnom zrakoplovnom mitingu

Eskadrila helikoptera zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva iz vojarne „Pukovnik Mirko Vukušić“ u Zemunika sudjeluje 3. i 4. kolovoza s dva helikoptera Kiowa Warrior na međunarodnom zrakoplovnom mitingu kod Banske Bistrice u Slovačkoj, izvijestio je u četvrtak MORH.

Helikopteri Kiowa Warrior HRZ-a sudjelovat će u izložbenom dijelu mitinga i to će biti prvo sudjelovanje hrvatskih Kiowa Warriora na međunarodnoj zrakoplovnoj manifestaciji.

Letačke posade Kiowa prema Slovačkoj su poletjele u četvrtak 1. kolovoza 2019. godine.

Zapovjednik Eskadrile helikoptera pukovnik Davor Gren kazao je kako im je čast što su u prigodi predstavljati HRZ i Hrvatsku vojsku ovim helikopterima, na kojima je uspješno završena preobuka i kojom se postižu nove sposobnosti Hrvatske vojske.

“Kao eskadrila sudjelovali smo na još jednoj međunarodnoj izložbenoj aktivnosti u Mađarskoj prije 15-ak godina helikopterom BELL-206 B, a sada se po prvi put predstavljamo s Kiowama koje će zasigurno izazvati interes i pažnju publike. Radujemo se što ćemo biti dio SIAF-a 2019 “, istaknuo je pukovnik Gren.

Uz letačke posade u Slovačku su krenuli i timovi zrakoplovnih tehničara EH koji će pružati potporu na zrakoplovnom festivalu, ali i pripremiti helikoptere za povratak u Hrvatsku nakon završetka aktivnosti.

Na slovačkom mitingu u bazi Sliac, 2017. godine sudjelovala je i akrobatska grupa Hrvatskog ratnog zrakoplovstva „Krila Oluje“. (Hina)

Foto/MORH

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI