HDZ: Škoro i DP skreću pozornost sa svojih poziva na nasilje

HDZ: Škoro i DP skreću pozornost sa svojih poziva na nasilje

HDZ je u četvrtak na facebooku poručio kako su Miroslav Škoro i zastupnici Domovinski pokreta danas na presici o zlodjelu na Markovu trgu spominjali “sve i svakog” samo kako bi skrenuli pažnju sa svojih poziva na nasilje i relativiziranja, čak i opravdavanja pokušaja ubojstva policajca.

U objavi pod nazivom “Milanovićev izborni saveznik i poraženi ucjenjivač HDZ-a sam se prepoznao i priznao da je huškač”, HDZ je poručio kako Škoro nije ostvario vlastitu mesijansku viziju samog sebe.

“Nije postao ni predsjednik RH ni premijer. U 2. krugu predsjedničkih izbora sveo se na saveznika Zorana Milanovića i SDP-a, a potom je na parlamentarnim izborima pokušao političku karijeru izgraditi kao ucjenjivač HDZ-a i Andreja Plenkovića. Nakon dva izborna poraza i gubitka ucjenjivačkog potencijala za formiranje nove vlade, Škoro je odlučio – skupa sa svojim zastupnicima – nastaviti lažima i huškačkom retorikom promovirati govor mržnje i netolerancije”, ističe HDZ.

Nakon jučerašnje Plenkovićeve konferencije za medije, Škoro se, kažu, sam prepoznao kao jedan od onih aktera koji huškaju na govor mržnje i radikalizaciju. “Umjesto prozirnih podmetanja na račun predsjednika HDZ-a i Vlade RH i pokušaja skretanja pažnje, hrvatsku javnost više zanima Škorin stav o dvije sad već ‘znamenite’ izjave – što na sve načine nastoji izbjeći”, poručuje HDZ.

U facebook objavi podsjećaju tako na izjavu Ivana Penave “Nemojmo se čuditi mladoj osobi koja je, kao i svi mi, gledala nepravdu. Nije kao mnogi njegovi vršnjaci pobjegao u Njemačku, pokazao je bunt, na pogrešan način” kao i na onu Karoline Vidović Krišto “Vladu od nezadovoljstva neće spasiti ni postavljanje tenkova oko Markova trga. Kada zakažu redovne institucije, tada nastaje preuzimanje pravde od strane pojedinaca”. (Hina)

Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI