HDZ-ova kandidatkinja za istarsku županicu Dr. Hrstić: Zdravstvo u Istri nije ispolitizirano niti će ikada biti

HDZ-ova kandidatkinja za istarsku županicu Dr. Hrstić: Zdravstvo u Istri nije ispolitizirano niti će ikada biti

Zdravstvo u Istri nije ispolitizirano niti će ikada biti, poručila je u petak HDZ-ova kandidatkinja za istarsku županicu i ravnateljica pulske Opće bolnice Irena Hrstić, ističući kako je zanimljivo da se o ispolitiziranom zdravstvu odjednom govori nakon njene kandidature za lokalne izbore.

“Zanimljivo je kako su ti isti ljudi još jučer govorili da zdravstvo nije ispolitizirano, a sada nakon moje kandidature odjednom tvrde da je. Mislim da je tu svima jasno kako je u ovom slučaju isključivo riječ o napadu na mene, a ne o brizi za zdravstvo u Istarskoj županiji”, izjavila je Hrstić novinarima u Puli.

Osvrnula se, naime, na tvrdnje protukandidatkinje iz redova Demokrata Istre Divne Radolović Rosande da je u Hrvatskoj i Istri zdravstvo previše ispolitizirano, te da je broj operativnih zahvata u bolnici puno manji nego 2029. kada je obavljeno devet tisuća operacija.

“Takve optužbe i izjave su nam apsolutno neprihvatljive i one vrijeđaju sve naše zaposlenike, njih 1300 koji rade u bolnici. Oni su radili ono što se u ovom trenutku smatra prioritetnim, a oni koji tvrde drugačije dokazuju svoju nevjerodostojnost”, naglasila je.

Hrstić opetuje kako je zanimljivo da su svi koji sada kritiziraju rad pulske bolnice prije njene kandidature imali samo riječi hvale za rad bolnice.

“Vjerujem u ovo što radimo, sigurna sam da ovu uspavanu Istru treba probuditi jer ako nastavimo ovako spavati i raditi na auto pilotu, nećemo nigdje doći”, istaknula je.

“Do jučer je ova bolnica bila perjanica kojom se moglo hvaliti, a sada odjednom rad u bolnici nije dobro organiziran. Pulska bolnica prošla je preakreditacijski postupak te će na kraju ljeta biti akreditirana sa 73 posto svih procesa koji su po svim akreditacijskim standardima prihvaćeni, što znači da je bolnica i te kako ulagala i ima kvalitetu”, zaključila je. (Hina)

Foto: Izvor/ Facebook Irena Hrstić HDZ

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI