HDZ ODLUČIO: Filipović kandidat za gradonačelnika Zagreba, a Herman će nositi listu za Gradsku skupštinu

HDZ ODLUČIO: Filipović kandidat za gradonačelnika Zagreba, a Herman će nositi listu za Gradsku skupštinu

Gradska organizacija HDZ-a u Zagrebu za 24 sata je neslužbeno potvrdila da je predložila Davora Filipovića za kandidata za zagrebačkog gradonačelnika, a predsjednik gradskog HDZ-a Mislav Herman bi trebao nositi listu za Gradsku skupštinu.

Filipović je, navode, dobio i potporu vrha stranke. Filipović je dosad bio gradski zastupnik, a u HDZ-u su uvjereni da će s njim skinuti epitet “alibi kandidata”.

Glineni golubovi u službi Milana Bandića?

Predsjednik gradskog HDZ-a Mislav Herman će nositi listu za Skupštinu a njegov tajnik će se nadmetati s Bandićem. Koliko je ovo dobro za HDZ vrijeme će pokazati, ali ono što je sigurno Filipović nema nikakve šanse protiv Milana Bandića u Zagrebu te neće skinuti epitet “alibi kandidata”.

Predsjednik gradskog HDZ-a Mislav Herman koji javno govori da nema nikakvih trvenja između njih i Milana Bandića, da je koalicija stabilna” je pokazatelj da se njihova suradnja nastavlja.

S imenom Filipovića se spekuliralo i prije tri mjeseca, ali je onda Andrej Plenković bacio sve karte na pregovore s Damirom Vanđelićem koji je na kraju odustao.

“On je prijedlog gradskog odbora i sada treba proći sva formalna procedura. Filipović je kao ekonomist stručan, ima i iskustvo gradskog zastupnika dobar kandidat. Razumije i financije i menadžment. Ne boji se otvoreno ući u sukob s Bandićem i ne radi se o tome da će HDZ imati alibi. Nema nikakvih mrlja i repova”, kaže za 24 sata sugovornik iz zagrebačkog HDZ-a.

Davor Filipović ima 36 godina i podrijetlom je iz Sarajeva. U ovom mandatu je zastupnik HDZ-a u Gradskoj skupštini te predsjednik odbora za financije i proračun. Lani je žestoko napao gradonačelnika Milana Bandića da vodi grad u bankrot.

A Bandić je poručio Plenkoviću da smiri svog “skojevca”. Filipović je doktor ekonomije i predaje na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu na katedri Organizacija i menadžment.

Školovao se i na američkom sveučilištu Fairleigh Dickinson University u New Jerseyu. Autor je više stručnih radova. Predsjednik je Nadzornog odbora Hrvatskih šuma.

Službena nominacija Davora Filipovića za gradonačelničkog kandidata u Zagrebu trebala bi se dogoditi na sutrašnjoj sjednici Gradskog odbora HDZ-a.

“HDZ i dalje ne želi razvrgnuti veze s Milanom Bandićem”

Izgleda sve više i više da HDZ ima “alibi kandidate” i zapravo će podržavati Bandića jer s njim kvalitetno surađuju godinama.

Autor/ Totalno.hr/ Izvor/ 24 sata.hr/ Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI