HDZ: Ikić ­­Baniček vrijeđa Vladu i skuplja jeftine poene za lokalne izbore

HDZ: Ikić ­­Baniček vrijeđa Vladu i skuplja jeftine poene za lokalne izbore

HDZ je u nedjelju odbacio prozivke sisačke gradonačelnice Kristine Ikić ­­Baniček vezane za financiranja obnove potresom pogođenog područja Sisačko-moslavačke županije, poručivši da ona vrijeđa i skuplja jeftine poene za lokalne izbore umjesto da surađuje.

Slijedom niza neistina koje SDP-ova gradonačelnica Siska Ikić Baniček iznosi u javnosti, podsjećamo da zakonski prijedlog o obnovi kaže da će županija s 20 posto sufinancirati obnovu, ali da će Republika Hrvatske financirati i taj dio ako županija ne bude imala sredstava, stoji u HDZ-ovoj facebook objavi.

Isto tako, ni umirovljenici ni nezaposleni ni ostali socijalno ugroženi građani ne moraju se bojati da će morati snositi 20 posto troškova, jer će i njihov dio pokriti država, budući da je u zakon ugrađen i dohodovni i socijalni cenzus.

Također, Grad Sisak nema potrebu niti će morati ijednu kunu platiti u obnovi, poručuju iz HDZ-a.

Gospođa Ikić Baniček proteklih dana napada i vrijeđa Vladu i institucije, a „zaboravlja“ da je njezin SDP donio zakonski prijedlog koji je za obnovu potresom stradalih područja – gori, navode iz HDZ.

SDP-ov prijedlog, naime, također predviđa da država 100 posto sufinancira obnovu za socijalno ugrožene građane, no njihov jednako tretira Zagreb, Sisak i primjerice Strašnik. Za razliku od njihovog, Vladin prijedlog podrazumijeva da država snosi 100 posto troška obnove i za sva potpomognuta područja na kojima je je proglašena katastrofa, što je znatno bolje za građane na potresom pogođenom području, kaže se.

Sigurni smo da SDP-ovoj gradonačelnici neće uspjeti ono što joj je radi osobnih ambicija od prvog dana cilj – posvađati Sisak s Hrvatskom i Zagrebom zaključuje se u facebook objavi.

Ikić Baniček smatra da bi država i Siščanima trebala financirati obnovu 100 posto kao Glini i Petrinji i hitno traži sredstva da Grad sufinancira udio obnove koji će morati dati Siščani. (Hina)

Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI