HDZ grada Zagreba obilježio je 28. godinu od osnutka

HDZ grada Zagreba obilježio je 28. godinu od osnutka

U maloj Koncertnoj dvorani „Vatroslav Lisinski“ sinoć je svečano obilježena 28. obljetnica osnutka HDZ-a Grada Zagreba. Uz brojno članstvo, na obljetnici su sudjelovali najviši stranački dužnosnici, ministri, saborski zastupnici…

Okupljenima su se, među ostalima, obratili predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković, glavni tajnik HDZ-a i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković te predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Grada Zagreba i zagrebačke gradske skupštine Andrija Mikulić.

Predsjednik Vlade i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je u petak navečer kako se iduća godina mora iskoristiti za pokretanje istinskih promjena u sektorima važnim za budućnost zemlje te brže provođenje reformi kako bi uhvatili korak sa zemljama koje su Hrvatskoj slične, a koje su brže rasle, brže se oporavljale i brže provodile reforme.


“Godina koja je pred nama prva je u ovom desetljeću u kojoj nemamo izbora niti referenduma i koju, kao stranka na vlasti, moramo iskoristiti za pokretanje istinskih promjena u svim sektorima koji su važni za budućnost zemlje (obrazovanje, pravosuđe, uprava, mirovinski i zdravstveni sustav). To mora biti glavni i temeljni cilj”, istaknuo je Plenković na obilježavanju 28. obljetnice osnutka HDZ-a Grada Zagreba.

Plenković je rekao i da to vrijeme žele iskoristiti i za hvatanje koraka s sličnim zemljama koje su od 2009. do danas brže rasle od Hrvatske, brže se oporavljale i brže provodile reforme.

“Da bismo dugoročno omogućili hrvatskim ljudima standard života naših susjeda, članica EU, moramo biti brži nego do sada – i to u reformskim procesima. To je temeljna zadaća HDZ-a u 2018. godini”, poručio je.

Vezano uz HDZ, Plenković je rekao kako su sada u razdoblju kvalitetne konsolidacije te u idućoj godini više neće imati nikakvih financijskih dugovanja. Stoga imaju prostora da, racionalnim poslovanjem, pripreme stranku za velike izazove kada za to dođe vrijeme. Također, dodao je, krenuli su u izradu novog Statuta, kako bi ga modernizirali te programski i politički učinili primjerenim modernoj stranci desnog centra.

JANDROKOVIĆ: Nema stranke koja bi mogla zamijeniti HDZ!


Zbog sadašnjih i budućih izazova, HDZ je dužan u zemlji čuvati političku stabilnost. Nema druge političke snage koja to u Hrvatskoj može učiniti. Na političkoj sceni imamo potpuno razbijeni SDP predvođen zbunjenim predsjednikom Bernardićem koji ne zna uopće što činiti, imamo Most predvođen srditim Božom Petrovom kojem stalno nešto nije po volji, a u stvari ni sam ne zna što hoće, HSS koji gubi svoj svjetonazorski temelj i odlazi prema lijevo te Živi zid i druge antisistemske stranke. Danas u Hrvatskoj nema političke opcije koja bi mogla zamijeniti HDZ. Sve ostalo, kada bi se sada dogodilo nešto nepredviđeno, bio bi politički kaos. Tu je, zbog zahtjevnosti situacije, naša odgovornost jednaka onoj koju smo imali u 90-tim godinama,rekao je predsjednik Hrvatskog sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković.

MIKULIĆ: Vratiti Zagreb u HDZ-ove plave boje

HDZ u Zagrebu, drugi put u dvije godine, ima predsjednika Gradske skupštine, dio je pozicije i daje mnoge amandmane i prijedloge za bolji život građana. U idućoj godini dat ćemo amandmane u vrijednosti od 98 milijuna kuna. Ali već sada moramo razmišljati o idućim lokalnim izborima 2021. godine. Zagreb moramo vratiti u HDZ-ove plave boje jer to našem gradu nakon toliko godina i dugujemo, zaključio je Mikulić.
Foto:B.Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI