Premijer Plenković primio muftiju Hasanovića – vrlo dobra suradnja hrvatske države i Islamske zajednice u Hrvatskoj

Premijer Plenković primio muftiju Hasanovića – vrlo dobra suradnja hrvatske države i Islamske zajednice u Hrvatskoj

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković primio je u ponedjeljak muftiju dr. Aziza ef. Hasanovića, predsjednika Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj ,a u razgovoru premijer je izrazio zadovoljstvo dosegnutim standardima u odnosima između hrvatske države i Islamske zajednice u Hrvatskoj.

Muftija Hasanović predstavio je aktualna pitanja u djelovanju Islamske zajednice u Hrvatskoj, ocijenivši suradnju kroz provedbu Ugovora o pitanjima od zajedničkog interesa – vrlo dobrom, priopćeno je iz Vladine Službe za odnose s javnošću.

Podsjetio je da je hrvatski model uređenja odnosa države i Islamske zajednice pozitivan primjer ostalim zemljama na području Europe.

Razgovaralo se i o suradnji na području integracije osoba pod međunarodnom zaštitom, osobito djece i maloljetnika bez roditeljske pratnje.

Na sastanku su sudjelovali ministar pravosuđa i predsjednik Komisije za odnose s vjerskim zajednicama Dražen Bošnjaković, predstojnik Ureda predsjednika Vlade Zvonimir Frka-Petešić i ravnatelj Ureda Komisije za odnose s vjerskim zajednicama Šime Jerčić, navodi se u priopćenju. (Hina)

Foto/Vlada RH

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI