Grupa Končar donirala 100.000 kuna Srednjoj školi Topusko

Grupa Končar donirala 100.000 kuna Srednjoj školi Topusko

Grupa Končar je donirala 100.000 kuna Srednjoj školi Topusko, objavili su u ponedjeljak iz te tvrtke.

Donaciju je u ime Grupe Končar ravnateljici Željki Gajdek uručio član Uprave Josip Lasić.

U priopćenju se prenosi izjava predsjednika Uprave Gordana Kolaka koji je kazao kako izazovna 2020. godina nije spriječila Končar da kroz brojne donacije i podršku pomogne građanima Hrvatske.

“Naši rezultati, unatoč poteškoćama i preprekama, na kraju su godine bili bolji od onih iz 2019. godine. Samim time, imamo odgovornost i dužnost vratiti dio društvu i zajednici u kojoj poslujemo te kroz podršku i donacije pomoći onima kojima je najpotrebnije. Stoga smo 100. obljetnicu odlučili proslaviti donacijom Srednjoj školi Topusko, kako bismo olakšali trenutačnu situaciju učenicima te škole, u nadi za što skorijem povratku normalnom životu“, rekao je Kolak.

Ovom donacijom, kako navode iz tvrtke, ukupna vrijednost svih donacija Grupe Končar u 2020. iznosi više od 2,5 milijuna kuna, a među njima su milijun kuna za nabavu zaštitne i medicinske opreme potrebne za suzbijanje epidemije koronavirusa u Hrvatskoj, 115 tisuća kuna Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra, pola milijuna kuna za područje Sisačko-moslavačke županije nakon razornih potresa.

Iz Končara podsjećaju i da je menadžment odvajanjem dijela svojih plaća u nekoliko mjeseci sredinom prošle godine prikupio 226 tisuća kuna koje je donirao u sklopu akcije Vratimo Palčiće u Petrovu te da tvrtka kontinuirano provodi aktivnosti kao što su podrška radu brojnih udruga, organizacija i projekata itd. (Hina)

Foto: Screenshot/ Izvor/ portal Televizija Radio Banovina

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI