(VIDEO) Na Graničnom prijelazu Tovarniku zahvaljujući policijskom psu spašena trudnica iz Palestine

(VIDEO) Na Graničnom prijelazu Tovarniku zahvaljujući policijskom psu spašena trudnica iz Palestine

Iz vagona teretnog vlaka koji je u srijedu u 22,50 sati na željezničkom kolodvoru u Tovarniku kontrolirala granična policija uz pomoć psa Lorda, koji je nanjušio ljude, spašeni su trudnica i njezin muž, državljani Palestine, izvijestila je u petak vukovarsko-srijemska policija.

U rasutom kukuruzu u vagonu žena je bila bez svijesti, jedva opipljivog pulsa, a muškarac je bio u nešto boljem stanju.

Promptna i pravilno pružena prva pomoć policijskih službenika trudnici pokazala se presudnom za stabiliziranje njezina stanja i kasnije liječenje u Općoj županijskoj bolnici u Vukovaru, priopćila je vukovarsko-srijemska Policijska uprava, dodajući kako je provjerom utvrđeno da je bračni par, državljani Palestine, nezakonito ušao u Hrvatsku.

Te su osobe, kako se ističe, spašene zahvaljujući pravodobnom i koordiniranom postupku te ponajprije dobroj taktičkoj procjeni policijskih službenika.

Nakon detaljnog pregleda teretnog vlaka, policija je krenula u dodatni pregled cijelog vlaka sa psom Lordom, koji je reagirao na vagon u kojem se prevozio rasuti kukuruz, a na kojem je bila neoštećena plomba. Unatoč tomu, vagon je otvoren te su policijski službenici iz rasutog kukuruza izvukli dvije osobe – trudnicu i njezina muža.

Muškarac je smješten u Tranzitno-prihvatni centar za strance u Tovarniku, a policijski službenici redovito mu, kako navode iz policije, prenose informacije o zdravstvenom stanju supruge i bebe. (Hina)

Foto i video: MUP

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI