HTZ na graničnim prijelazima turistima umjesto hrvatske dijelili ‘rusku vodu’:Dragi turisti, niste pili našu vodu!

HTZ na graničnim prijelazima turistima umjesto hrvatske dijelili ‘rusku vodu’:Dragi turisti, niste pili našu vodu!

Da volimo turiste i da im želimo ugodan boravak, pokazali su prve prave turističke subote upravo iz Hrvatske turističke zajednice. Tada je održana akcija podjele vode s porukom kao znak dobrodošlice turistima, koja se odvijala na graničnim prijelazima Bregana, Macelj, Plovanija i Rupa te na naplatnoj postaji Lučko. Za tu je priliku napravljen i poseban branding na bočicama ‘Jane’, na kojem je Hrvatska turistička zajednica istaknula našim dragim turistima i posebnu poruku na engleskom jeziku: “Croatia’s crystal clear waters are yours to discover! Welcome to Croatia and Discover more at Croatia.hr”, piše Dnevno.hr.

Uz vodu su podijeljene i posebne privjesnice, izrađene specijalno za tu prigodu, a HTZ tog je dana podijelio ukupno 50.000 bočica vode Jane — kako se nerjetko može čuti – „naše najpoznatije vode”.

Ova akcija koju HTZ provodi već neko vrijeme i više je nego pohvalna. No, turistima smo u ovom slučaju dijelili ni manje ni više nego – rusku vodu! Naime, Izvor Sveta Jana, gdje se puni famozna voda s porukom, odnedavno, zaslugom upravo Plenkovićeve vlade pripada Rusima. Rusi su je dobili kada je izbila afera Agrokor, odnosno, Agrokor je tada morao založiti Jamnicu, a založeno je i poljoprivredno zemljište, koje je taj koncern imao u zakupu.

Rusi nam prodaju našu vodu, pa je sukladno tome već sada možemo nazvati i ‘ruskom’ vodom, a ta je ista voda u ogromnim količinama podijeljena turistima u znak dobrodošlice u Hrvatsku!

Dakle, rasprodaja hrvatskog nacionalnog bogatstva, koju uporno niječe Plenkovićeva vlada a koja je izvedena otimanjem i prepuštanjem najveće hrvatske privatne kompanije strancima (za koje ni danas nismo sigurni tko su zapravo), dovela je do apsurda kakav je izgleda moguć jedino u današnjoj Hrvatskoj. Hrvatsku vodu sada crpe Rusi i ostali, pa ju predstavljaju kao domaću i onda je (pre)prodaju hrvatskoj državi i građanima.

Zastrašujuća je činjenica da je Hrvatska svoje vodeno blago, umjesto da ga iskoristi, ali i čuva za buduće generacije, počela prodavati strancima. Naime, Podavka je prodala Lipički studenac Česima, Sveti Rok je zbog lošeg poslovanja i stečaja otišao u ruke vlasnika iz Saudijske Arabije, Cetinu je preuzela offshore kompanije iz američke države Delaware na rok od 50 godina, dok Jamnica, odnosno Jana sada pripada Rusima.

Svijetu je odavno postalo jasno kako će se bitke u budućnosti voditi ne zbog nafte, već zbog vode. Hrvatima, očigledno, to nije jasno. Da nam je jasno, čuvali bismo svaku kapljicu vode i ne bismo se dali ‘navući na tanak led’ te vjerovati u bajke kako je ono što dolazi u boci bolje i zdravije od onoga što dolazi direktno iz prirode u naše slavine…

Iako su se turisti vjerojatno razveselili ovom malom i simpatičnom znaku dobrodošlice, ‘uvalili smo im patku’ u ovom slučaju. Nisu se napili naše vode, već one koju su Rusi dobili zahvaljujući lošoj gospodarskoj politici koja se vodi u Hrvatskoj.

Hrvatska je zemlja koja se na području Europe može pohvaliti s najvećom količinom pitke vode, no ovo bogatstvo za nas je, izgleda, mrtvo slovo na papiru koje nam ništa ne znači, baš kao i puno toga u ovoj zemlji. Jer, zašto bi se inače odricali nečega što je ekvivalentno slobodi i životu?

Prodali, dali, založili – sasvim je nebitno. Ono što je jedino bitno jest činjenica da strancima moramo platiti vodu za koju okolo prodajemo priču da je naša. Nije naša. Ruska je. Dragi turisti, lagali smo vam!

Kada se sve zbroji, možda bi bilo bolje da je slogan na bočici bio: “Russian crystal clear waters are yours to discover! Welcome to Croatia and Discover more at Croatia.ru.”..više pročitajte na priloženom linku:

APSURD NEVIĐENIH RAZMJERA: Turistima umjesto hrvatske dijelili ‘rusku vodu’, pa ZATAJILI svotu naših novaca koju su potrošili

 

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI