DUHANSKA MAFIJA i ministar MUP-a u BiH Zdravko Boras ruše gradonačelnika Ljubuškog Nevenka Barbarića?

DUHANSKA MAFIJA i ministar MUP-a u BiH Zdravko Boras ruše gradonačelnika Ljubuškog Nevenka Barbarića?

U Ljubuškom se s pravom pitaju da li institucije mogu učiniti nešto protiv duhanske mafije koja se ponaša kao da se bavi legalnim poslovima.

Iz pouzdanih izvora smo saznali kako duhanska mafija želi preuzeti Ljubuški i srušiti gradonačelnika Nevenka Barbarića  putem frakcija unutar HDZ BiH.

Nevenko Barabarić je pak bio taj koji je pomogao Zdravku Borasu da postane ministar  MUP-a ŽZH i sadašnjem ministru financija ŽZH Toniju Kraljeviću. Osim toga Miran Miro Brkić zove ministra unutarnjih poslova zapadne hercegovine Zdravka Borasa da se ima nacrtati u Makarskoj za 45 minuta, a kad se netko nekome obraća na taj način, znači da ga ovaj mora zbog nečega slušati.

Razlog je, kaže naš izvor, što je ministar dobio u Makarskoj stan i auto Land Rover kojeg je nakon dva mjeseca prodao, a i njegova je supruga dobila također auto. A što je radio ministar financija Kraljević u ovoj cijeloj priči, koji se sada pokušava riješiti ministra MUP-a Zdravka Borasa uskoro ćemo i o tome pisati.

Osim toga, Boras ne skriva svoje tvrdnje kako je on glavni u zapadnoj Hercegovini a sad eto želi u zajedništvu s braćom Miranom i Vladom Brkić koji imaju ugostiteljski objekt Romansa u Makarskoj zavladati zapadnom herecegovinom.

Dakle, cilj je družine da maknu Nevenka Barbarića s mjesta gradonačelnika Ljubuškog ali i poštene policajce koje bi zamjenili onima koji bi im olakašali njihov posao u sadnji i švercu duhana.

Prisjetimo se i da je na splitskom Općinskom sudu počelo suđenje Borasu koji je optužen za prijevaru na štetu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje. Boras je, naime, prema optužnici u vrijeme svoga ministrovanja od veljače 2015. do kraja travnja 2016. uzimao invalidsku mirovinu na koju nije imao pravo.

Javnost u Ljubuškom se s pravom pita što rade institucije koje ništa ne rade po tom pitanju. Slika je to koja se nimalo ne sviđa ni Europi, a i HDZ Bosne i Hercegovine nikako se ne može izvući iz ralja duhanske mafije. Do kada će se ova javna tajna tolerirati, pitaju se svi.

Autor/ M.I./ Totalno.hr

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI