Gradonačelnik Bandić podijelio ruže i uputio čestitku u povodu Međunarodnog dana žena

Gradonačelnik Bandić podijelio ruže i uputio čestitku u povodu Međunarodnog dana žena

Obilježava se Međunarodni dan žena – dan pobune i ustrajnosti u ostvarivanju ženskih prava. Spomen je to ženskim pokretima i ženama koje su svojim životom i radom pomicale granice. Povodom današnjeg dana žene diljem Hrvatske dobivale su cvijeće.

Zagrebački gradonačelnik i predsjednik Stranke rada i solidarnosti Milan Bandić, zajedno s članicama Foruma žena – Marija Jurić Zagorka Stranke rada i solidarnosti, danas je dijelio ruže sugrađankama na Trgu bana Jelačića.

Podjela ruža započela je u podne, a već prije toga na Trgu se okupila skupina građana koji su s nestrpljenjem čekali dolazak gradonačelnika kako bi preuzeli željene cvjetove za sebe i svoje supružnice.

Nakon toga gradonačelnik Bandić je uputio i svoju čestitku u povodu Dana žena koju ovjdje prenosimo u cjelosti:

Drage dame, drage Zagrepčanke,
od srca vam čestitam Međunarodni dan žena koji nas uvijek iznova podsjeća na povijest ženskog pokreta i dugu borbu za žensku emancipaciju i ravnopravnost kao na temeljno ljudsko pravo.
Tim dugim putem treba koračati i danas jer sve dok žene u svako svoje postignuće moraju ulagati više negoli muškarci i pri tome se susreću s puno više prepreka od svojih kolega, naš posao nije završen.
Zajednica koja se zalaže da u svim njezinim segmentima žene zauzimaju važnu ulogu skladnija je, organiziranija, tolerantnija i sretnija.
Zato danas svim našim majkama, suprugama, sestrama, kćerima i suradnicama iskažimo zahvalnost i duboko poštovanje!
Budimo ustrajni u borbi za istinsku ravnopravnost kakvu svjedočimo u Gradskoj upravi Grada Zagreba s velikim brojem žena na istaknutim upravljačkim dužnostima! Budimo ustrajni u izgradnji pravednijeg, solidarnijeg i tolerantnijeg društva! Vaš gradonačelnik Milan Bandić.

Predsjednica Foruma mladih GO Grada Zagreba Stranke rada i solidarnosti 365-Milan Bandić Natalija Prica Oreški, čestitala je Dan žena i kazala je da na današnji dan slavimo sva postignuća žena koje su svojim upornim radom omogućile ravnopravnost spolova i vjerujem da će žene u budućnosti imati još bolji status u profesionalnom, društvenom i političkom životu, rekla je Oreški.
Foto galerija:Izvor/zg-magazin/Foto/Božidar Bebek/Totalno.HR

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI