Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko: “Trenutno sam jako ponosan što sam Ukrajinac”

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko: “Trenutno sam jako ponosan što sam Ukrajinac”

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko rekao je da je, iako je putovao svijetom predstavljajući svoju zemlju kao boksač iz Kuće slavnih, trenutno “vrlo ponosan što je Ukrajinac”.

“Ostali smo ispred jedne od najjačih vojski na svijetu”, rekao je bivši svjetski boksački prvak u teškoj kategoriji za CNN.

“Volja za neovisnošću nam je glavni prioritet. A mi branimo svoje obitelji, svoj grad, našu zemlju i našu budućnost”, dodao je.

Kličko je također pozvao zemlje da podrže Ukrajinu, jer će bez nje biti “teško preživjeti”.

Kličko je rekao da infrastruktura – struja, grijanje i voda – u Kijevu radi i radi. Rekao je kako su vlasti u izravnoj komunikaciji s Crvenim križem i drugim humanitarnim organizacijama, koje su poslale hranu i potporu koja je na putu za ukrajinski glavni grad.

Ono što Kijevu doista treba, rekao je Kličko, su “strože sankcije Rusiji”.

Moramo ostati ujedinjeni”, rekao je. “Rat nije samo za Ukrajinu. To je izazov za cijeli moderni svijet, za cijeli demokratski svijet.”

Kličko je optužio ruskog predsjednika Vladimira Putina da pokušava preoblikovati Sovjetski Savez i učiniti Ukrajinu “dijelom Ruskog carstva”.

Gradonačelnik je rekao da će se Ukrajinci boriti za “svaki trg” i “svaku ulicu” Kijeva ako ruske snage napreduju prema gradu.

Očekujemo veliku borbu”, rekao je Kličko. “Ali mi se borimo za naše obitelji.”

Bivši boksač je nastavio: “Trenutno postoji veliki domoljubni pokret. Stari ljudi – možete li zamisliti – liječnici, glumci, glumci iz kazališta, mnoge profesije koje nikada nisu očekivale da se bore, da čuvaju oružje, ali upravo sada (dolaze) k nama “. “Spremni su za borbu. To je nevjerojatno”, rekao je Kličko.

Izvor/ CNN/ Foto: CNN

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI