Gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić i članovi Hrvatskog generalskog zbora posjetili Spomen park 153.brigade HV-a

Gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić i članovi Hrvatskog generalskog zbora posjetili Spomen park 153.brigade HV-a

Članovi Hrvatskog generalskog zbora posjetili su Veliku Goricu gdje su im domaćini bili gradonačelnik Dražen Barišić i njegov zamjenici Krešimir Ačkar i Ervin Kolarec. Hrvatski generali obišli su središte Velike Gorice gdje je prošle godine otvoren Centar za posjetitelje – novi dom Turističke zajednice Velike Gorice.


Nakon toga posjetili su Muzej Turopolja gdje su se upoznali sa poviješću turopoljskog kraja, posebice ulogom Turopoljaca u vojnim sukobima kroz povijest.

U Velikoj Buni gradonačelnik Barišić zajedno sa članovima velikogoričkih braniteljskih udruga, umirovljene hrvatske generale proveo je kroz Spomen park 153. velikogoričke brigade u kojem su izloženi eksponati iz Domovinskog rata među kojima dominira vojni zrakoplov MiG. U sklopu Spomen parka uskoro se planira i izgraditi spomen-dom.

Udruga pripadnika 153.brigade HV-a Velike Gorice onovana je 25.srpnja 2000.godine, s osnovnim ciljem prikupljanja i čuvanja vjerodostojnih svjedočanstava o 153.brigadi HV-a Velike Gorice, čuvanja uspomena na poginule pripadnike Brigade, obilježavnja dana Brigade i drugih važnih datuma te širenja istine o ratnom putu Brigade. Prema evidenciji MORH-a u velikogoričkoj 153. brigadi HV-a ukupno se borilo 5818 vojnika, većinom s velikogoričkog područja.

Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI