Bandić: Građevinski otpad u svrhu stabilizacije tla klizišta u Podsusedu

Bandić: Građevinski otpad u svrhu stabilizacije tla klizišta u Podsusedu

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izjavio je u ponedjeljak da će se građevinski otpad odlagati u bivšoj cementari u naselju Podsused u svrhu stabilizacije tla klizišta i da to ne šteti zdravlju, a komentirajući prosvjede tamošnjih stanovnika rekao je kako će prosvjeda uvijek biti.

“Pa tamo je to već planirano, ima 10 godina. To je stabilizacija klizišta. U svrhu stabilizacije klizišta već je to trebalo početi prije 15 godina. I ništa drugo”, rekao je Bandić na upite novinara hoće li se građevinski otpad odlagati u bivšoj cementari u Podsusedu.

Stanovnici gradske četvrti Podsused-Vrapče ne žele centar za reciklažu i odlaganje građevnog otpada koji bi se trebao graditi na mjestu bivše cementare. Kažu kako su zabrinuti jer bi se ondje trebao odlagati i azbest, a zbog toga su jučer organizirali tribinu i prosvjedno okupljanje.

– Građevinski materijal ne zrači, ne šteti zdravlju, a stabilizira tlo klizišta (ulice) Kostanjek. Moramo stabilizirati, inače će cijeli brijeg poletjeti dolje prema Aleji Bologne, svi će susjedi završiti na Aleji Bologne – pojasnio je gradonačelnik Bandić, koji je jutros otvorio radove na uređenju Trga žrtava fašizma.

Dodao je kako “ne zna koliko prosvjeduje ljudi tamo koji su najugroženiji na tom klizištu, a koliko uvezeni ‘balvan revolucije’ “.

– Ja to zovem ‘balvan revolucija’, ali to je tako, uvijek će netko prosvjedovati – rekao je Bandić, pojasnivši da se ondje radi ono što se treba da se stabilizira klizište.

– A to možemo jedino krutim građevinskim otpadom. Znači, umjesto brijega zemlje, bit će brijeg kamena i stabilizirat ćemo klizište Kostanjek – poručio je zagrebački gradonačelnik Bandić.

Autor/H/B.B./Foto/Dubravko Miloslavić

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI