Mikulić potvrdio pisanje našeg portala: Na gradilištu sljemenske žičare pronađeni posmrtni ostaci

Mikulić potvrdio pisanje našeg portala: Na gradilištu sljemenske žičare pronađeni posmrtni ostaci

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Andrija Mikulić u utorak je novinarima rekao da je i on dobio informaciju da su na mjestu gdje se kopa sljemenska žičara pronađeni posmrtni ostaci jedne osobe, te uputio novinare da se obrate nadležnom Ministarstvu i zavodima, odnosno uredima.

Gradonačelnik Milan Bandić na upit našeg portala danas prije sjednice Gradske skupštine rekao je da se obratimo Zavodu za zaštitu spomenika kulture.

Mikulić je na pitanje novinara kako komentira što je ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved potvrdio da su nađeni posmrtni ostaci jedne osobe na mjestu gdje se kopa, odnosno izvode radovi za sljemensku žičaru, te da je moguće da ih ima i više, rekao da on ne želi govoriti o tome je li moguće da ih ima više ili ne.

Tek je potvrdio da je i on tu informaciju također dobio.

Na pitanje misli li da sada trebaju stati radovi na izgradnji sljemenske žičare ako je tamo masovna grobnica, Mikulić je rekao da iskustvo koje inače imamo, to je kad pronađemo masovnu grobnicu, onda znamo koje su procedure, što treba učiniti da bi se eventualno išlo s nekim zahvatima koji su bili predviđeni.

“Nadležno Ministarstvo, odnosno gradski zavodi i uredi su upoznati s tim procedurama i te procedure svakako treba ispoštovati”, poručio je Mikulić.

Na pitanje kako komentira da je to u tajnosti sve obavljeno i da su se tek sada, nakon što su ih novinari o tome pitali, oglasili i Ministarstvo hrvatskih branitelja i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, Mikulić je rekao da će to novinari morati pitati njih.

Da podsjetimo, na lokaciji na kojoj je krajem siječnja gradonačelnik Milan Bandić otvorio radove osobno upravljajući bagerom, otkriveni su posmrtni ostaci nepoznatog broja ljudi koji su u tajnosti prevezeni na vještačenje, na naš upit nitko nam nije htio odgovoriti , a očito danas su bili voljni potvrditi da su pronađeni posmrtni ostaci na samom mjestu gdje se gradi sljemenska žičara. https://www.totalno.hr/ekskluzivno-zagrebackoj-lokalitet/

Autor/Hina/Totalno.hr/Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI