Više od pet tisuća građana sudjelovalo na jarunskom Terry Fox Runu

Više od pet tisuća građana sudjelovalo na jarunskom Terry Fox Runu

Središnje događanje humanitarne akcije Terry Fox Run održalo se danas 19. put na zagrebačkom jezeru Jarun. Posjetitelji događanja mogli su kupiti majice s vizualom akcije za 50 kuna, pratiti zabavno-glazbeni program te nastup zbora Zagrepčanke i dečki. Osim u poznatim štruklama hotela Esplanade Zagreb te kanadskim palačinkama s javorovim sirupom po prigodnoj cijeni od 10 kuna, posjetitelji su mogli uživati i u brojnim drugim atraktivnostima na štandovima donatora.

Znak za početak trke dao je pomoćnik ministra zdravstva Vili Beroš, a okupljene su pozdravili, među ostalima, otpravnica poslova Kanade pri Veleposlanstvu Kanade u Hrvatskoj Emily Nicholson i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Cilj je trke Terry Fox Run prikupljanje sredstava za istraživanje raka u Hrvatskoj te pomoć oboljelima od te opake bolesti, a dosad je prikupljeno više od 6.300.000 kuna. Cjelokupni iznos prikupljen u okviru ovogodišnjeg izdanja donirat će se Institutu Ruđer Bošković u svrhu daljnjeg istraživanja raka.

Humanitarna akcija Terry Fox Run ove se godine održala po 38. put u svijetu i 19. u Hrvatskoj, a organiziraju je Veleposlanstvo Kanade, Hrvatska liga protiv raka, agencija MPG, Zagrebački holding, hotel Esplanade Zagreb i agencija Media Val, a pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, Ministarstva zdravstva, Ministarstva znanosti i obrazovanja te Središnjeg državnog ureda za šport.

Tekst i foto/Željko Krznarić

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI