GOSPINA VOJSKA POZIVA NA MOLITVU: Tisuće Poljaka molili presvetu krunicu Blažene Djevice Marije za obraćenje Europe

GOSPINA VOJSKA POZIVA NA MOLITVU: Tisuće Poljaka molili presvetu krunicu Blažene Djevice Marije za obraćenje Europe

U ovo doba pandemije kada se oduzimaju ljudska prava, svjetlo nade kreće iz Poljske gdje se 5 000 muškaraca ujedinilo se kako bi molili presvetu krunicu Blažene Djevice Marije za obraćenje Europe.

Inicijativa molitve krunice među muškarcima na Sjevernu Irsku se proširila iz Poljske gdje je započela u travnju 2018. godine. Počela je u Varšavi, a potom se proširila na Łódź, Świdnik, Krakov i Lublin. Prva obljetnica molitve krunice u Varšavi obilježila se svetom misom u katedrali Sv. Ivana Krstitelja, a nakon mise odlaskom u Krakowskie Przedmieście, jednu od najpoznatijih varšavskih ulica okruženu povijesnim palačama, crkvama i kurijama, gdje se izmolila krunica. Mjesto na kojem su se kroz povijest odvijale procesije kraljeva i herojske borbe pobunjenika, danas svjedoči poslušnosti najsvetijoj volji Kraljice Neba i Zemlje u duhovnoj borbi koja je zadatak poljskih muškaraca s krunicom u ruci.

Molitva je aktivna i u SAD-u te u Torontu u Kanadi, a želja pokretača inicijative bila je upravo da njihov primjer zaživi u cijelom svijetu, što je na ovaj način i ostvareno. Gospa osvaja sve više i više muških srdaca i okuplja ih u molitvu kojom se ispunja Božja volja.

Izvor/ HKM/ Foto: Izvor/ Betlehem – Život biraj

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI