GORDAN JANDROKOVIĆ: “Ništa sa sastanka vrha HDZ-a ne treba brinuti, to je plasirao netko od stranačkih kolega, zlonamjeran ili politički priglup”

GORDAN JANDROKOVIĆ: “Ništa sa sastanka vrha HDZ-a ne treba brinuti, to je plasirao netko od stranačkih kolega, zlonamjeran ili politički priglup”

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković otklonio je u utorak medijske interpretacije da se vrh HDZ-a jučer obrušio ne medije i oporbu te da mu je postalo jasno da je netko od stranačkih kolega tu informaciju plasirao u medijima.

Kad sam vidio tu informaciju sa sastanka postalo mi je jasno da je netko od stranačkih kolega tu informaciju plasirao medijima na način na koji ju je plasirao. To je bio veliki sastanak preko video veze, preko 100 ljudi je nazočilo video tehnologijom tom sastanku. Moj prvi zaključak je bio da se radio o nekome tko je jako zlonamjeran, kada tako interpretira ono što se raspravljalo ili – bit ću vrlo grub – priglup, pa nije razumio to o čemu smo mi tamo razgovarali, komentirao je.

Dakle, taj netko tko je tu informaciju plasirao prešutio je da je rasprava bila jako široka, da se za raspravu javilo između 15 i 20 ljudi, da smo čuli različite rasprave, a zaključak koji je iznesen da se radi o nekakvoj uroti je jednostavno besmislen. Dakle, govorili smo o strategiji oporbe koju će ona imati na sjednicama Sabora, o fenomenima koji se događaju. Jedna demokratska rasprava u kojoj se čuju različiti stavovi i mišljenja, pa mi smo velika, demokratska stranka”, dodao je Jandroković.

Sastanke koji su zatvorenog tipa ne prepričavam. Bio bih nepristojan kada bih to prepričavao, odgovorio je na pitanje je li Dubravka Šuica pričala o temi govori se Banovina ili Banija.

Ništa što se na tom sastanku događalo vas ne treba brinuti i neće ugroziti demokraciju. Polemika oko toga kaže li s Banovina ili Banija vodi se javno. Ja sam nekako na poziciji da se kaže Banovina, ali nisam na poziciji da ako netko kaže drugačije podriva državu, zaključuje Jandroković.

Ne mogu generalizirati jer mediji su različiti. Ali, da postoje urednici i novinari da su bliski s nekim opcijama, postoje. I to je njihovo pravo, kao što je demokratsko pravo o tome pričati. Niste ni vi svete krave, kao što nismo ni mi političari, rekao je Jandroković.

Izvor/ Jutarnji list/ Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI