Godišnjica smrti stožernog generala Bobetka – Krstičević: “General Janko Bobetko je otac moderne Hrvatske vojske”

Godišnjica smrti stožernog generala Bobetka – Krstičević: “General Janko Bobetko je otac moderne Hrvatske vojske”

Povodom obilježavanja 17. godišnjice smrti bivšeg načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH stožernog generala Janka Bobetka, 29. travnja 2020. godine potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević prisjetio se generala Janka Bobetka, te rekao, da je Bobetko otac moderne Hrvatske vojske i jedan od najzaslužnijih za stvaranje Hrvatske.

“General Janko Bobetko je otac moderne Hrvatske vojske i jedan od najzaslužnijih za stvaranje Hrvatske. Bio je pravi primjer zapovjednika i generala kojeg su suradnici i podređeni iznimno cijenili i slijedili u izvršenju brojnih operacija od strateškog značaja u Domovinskom ratu, u kojima se na vlastitom iskustvu i znanju gradila pobjednička Hrvatska vojska.

Davao nam je odgovornost, znajući prepoznati tko se s njome može nositi. Poticao je razvoj vođa na svim razinama i uvijek nas je gurao još korak dalje. Svima koji smo imali čast služiti s njime ostat će uvijek u sjećanju kao istinski velik general. Osobito sam ponosan što ključna dvorana u Ministarstvu obrane od 2017. godine nosi ime stožernog generala Janka Bobetka.

On je uistinu simbol Domovinskog rata, simbol na kakvima trebamo graditi budućnost našeg obrambenog sustava.

General Bobetko zaslužan je za puno pobjeda u Domovinskom ratu, on je uzor današnjoj modernoj Hrvatskoj vojsci i uzor mnogim časnicima HV-a. Domovinski rat temelj je hrvatske države, a branitelji su njezin kamen-temeljac. Među njima, Janko Bobetko ima posebno mjesto u našim srcima”, stoji u priopćenju MORH-a.

Foto: Arhiva MORH

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI